Catrice | Cucuba limitált kollekció (Take It Mint tus és pigment)


Akkora nagy örömmel vártam ezt a kollekciót, annyira megfogtak benne a promókép alapján a pigmentek és a tusok, főleg a menta színű tus, mííííly csodás! Na meg egy-két lakk is, aztán nálunk még nem volt elérhető a drogériák polcain, de én már rutinos vásárló lévén lecsekkoltam a német leányzók blogjait, hogy had lám milyenek a tesztek, mire számítsak...siralmasak!!! Abszolút silány és túlértékelt kollekciónak tűnt a swatchok alapján, kiábrándultam teljesen és jóformán feléjük sem néztem, mindaddig míg a Primőr talin végül bele nem másztam a teszterekbe, omg mondom hát ne már, hogy képes voltam néhány, a valóságot abszolút vissza nem adó swatch alapján elítélni egy kollekciót, tényleg mindig érdemes saját magunk megnézni, tesztelgetni a terméket, mert így jártok mint én. Most már, ha valami tényleg megfog és még lehetőségem is van live megtekinteni, akkor meg is fogom, biztos ami biztos alapon. Réka jóvoltából lehetőségem adódott kipróbálni ezt a két terméket közelebbről is. (Innen is köszönöm még egyszer! :))


Pigment | Take it mint
Ár? 949 Ft Mennyiség? 2g

A csomagolása tekerős, tégelyes, hogy így mondjam a kényelmesebb tégely kategória, ebbe még ujjal is kényelmesen belenyúlhatunk, sajnos az általam nem szeretett szórós adagolást álmodták meg neki, vhá, sose fogok megbarátkozni vele az a helyzet :D de ez legyen a legkevesebb.
Az állaga totál olyan mint a Sleek pigmentjeinek, laza, darabos, kissé nehezen kezelhető, mert felvitelkor hajlamos szanaszét potyogni. Nagyon jól tapad, jóformán alap sem szükséges a jó tapadáshoz és élénkséghez, nagyon jól pigmentált, könnyedén eldolgozható. A színe hűvös, metál fényű, csillogó menta, hol inkább kékes, hol inkább zöldes azt hozzáteszem :D, ilyen színem még nem is volt idáig, nagyon tetszik, gyönyörű! :) Kimondottan tetszik, hogy építhető, konkrétan akár szemöldök alá is felvihetünk egy keveset, mert annyira magas fényű és csillogó, hogy egy leheletnyi rétegben is szép a hatása, mintha kéken-zölden irizáló fehéret vittünk volna fel. Ezt majd sminkben szemléltetni is szeretném. A tartóssága önmagában nem kimondottan jó, pár óra múlva már alig látható, alappal viszont egész nap fennmaradt, az élénkségéből veszített egy picit a nap végére, na meg a csillámokból, talán ezt mondhatnám negatívumnak, hogy a szemem alatti terület is mikrocsillámocskákba borult :D
Összességében...elmondhatom, hogy nagyon örülök hogy kipróbálhattam, mert kimondottan szép és nem rossz minőségű pigment ezért az árért. A finsih is magáért beszél, nem egy unalmas szín, különleges ettől a magas metál fénytől és a mikrocsillámoktól, ha találkoztok még a kollekció darabjaival valahol, akkor csapjatok le rá!

Kimondottan a fotózás erejéig sikerült minden porszemet és szöszt összegyűjteni a kupakon :DD #életem 
A tégely teteje sokkal sötétbarnább, konkrétan annyira, hogy nem is látszódik az amúgy mutatós felirat, tetszik, hogy a tus kupakján is ott díszeleg, ez egy olyan plusz szerintem, ami még egyedibbé teszi a kollekciót, végtére is hagyhatták volna ilyen unalmas barnán is őket nem? 

vakuval
vaku nélkül
Medzsik :DD 

Liquid Shimmer Szemhéjtus | Take it mint 
Ár? 949 Ft Mennyiség? 3.2 ml

Teljesen szokásos tus külcsín, a kupakján ott díszeleg a "Cucuba" nyomat, szerintem totál feldobja, amit viszont szomorúan konstatáltam, hogy mégis mi a franctól foltos a kezem?! el nem tudtam képzelni, mire látom, hogy teljesen elvan mosódva a felirat a tuson, konkrétan egy kis vattapamaccsal letudtam törölni, valószínűleg a kezem melegétől oldódhatott meg a festék, de végül az egészet áttöröltem, hogy ne piszkoljon be mindent, és már csak halványan látszódnak a feliratok, hát bamm, ilyesmire pont nem számítottam :D. 
Így már első ránézésre is látható, hogy a menta színű tus apró, kék mikrocsillámokat tartalmaz, nagyon tetszik! Ugye milyen szép? :O 
Mikor láttam róla swatchokat ott abszolút nem tetszett, nem fogott egyenletesen, nem nézett ki szépen, aztán ahogy live is próbálgattam, rájöttem, hogy nem kimondottan rossz ez a tus, egyrészt elég folyékony állaga van illetve az ecsete is keményebb sörtékből áll, persze hogy egy vonal meghúzásánál "árok" keletkezik és a szélekre ül ki a tus java, de egy kis odafigyeléssel simán megoldható, hogy egyenletes legyen a végeredmény. Említettem a benne pihenő csillámocskákat, nos ez felvíve nem éppen szembetűnő, teljesen matt menta tusvonalat kapunk. Tartósságát tekintve az "extreme long lasting" felirat eléggé komolyan van véve :D emlékeztek az essence zöld metál tusra? Biztosan van aki igen, és tudja, hogy mennyire tartós, egyszerűen beivódik a bőrbe és lemosás után is hagy maga után egy zöld csíkot...na, ez a tus is ugyan ilyen! 
Összességében...szintúgy örülök, hogy a sminkkollekcióm része ez a tus, nem igazán találkoztam még menta színű tussal ilyen árban, nem tökéletes, odafigyelés kell és talán egy puha szálakból álló tusecset  hogy könnyen, szép és egyenletes végeredményt kapjunk, de a tartóssága és a színe miatt én ajánlom annak, aki feldobná a tus készletét egy különlegesebb darabbal. Igaz hétköznapra nem biztos, hogy felkenem, de biztos vagyok benne, hogy találkozni fogtok vele jó párszor itt a blogon! 

vakuval
vaku nélkül
lemosás után
itt jól látható az a bizonyos "árok" és hogy együtt milyen jól mutatnak! :)

Nektek hogy tetszenek? 
Vettetek valamit ebből a kollekcióból?

*A termékeket a Primőr Kft.-től kaptam tesztelésre, de ez nem befolyásolja a véleményemet! 

CONVERSATION

8 megjegyzés:

 1. Ezek most tényleg jól sikerült termékek, a pigment nagyon tetszik! Nem is tudom, hogy nálunk kint van-e ez a kollekció, ideje drogériába menni... :D A tus sem rossz, de kár az "árokért", viszont a színe kárpótol :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na igen, meg úgy van vele az ember, hogy hasonló színű tust (tudomásom szerint, de lehet van máshol is ilyesmi) a Lime Crime kínálatában talál tripla áron és bár lehet jobb minőségű, de néhány swatchon szintúgy látszik, hogy nem teljes a fedése annak sem...tehát nem rossz ez sem ennyiért :)

   Törlés
 2. Hát ez a tus, az kell nekem! Annyiszor éreztem kreatívabb dolgokhoz már a kékes zöldes tus szükségét azt hiszem ez ideális lesz! Köszönöm a teszted!

  VálaszTörlés
 3. Ez valami fantasztikus, gyönyörű ez a szín! A pigment nagyon szép, komolyan, nem merném használni, nehogy elfogyjon. A tus is nagyon tetszik, nekem olyan különleges darab :)

  VálaszTörlés