Hello Halloween II. | Mitológia


Második témánk a mitológia. 
Először azt se tudtam mit válasszak, és amit választok, azt hogy valósítom majd meg, két esélyes kiszemeltem volt, a szirén és a főnix, végül az utóbbi mellett döntöttem. Mind a két mitológiai alak története nagyon érdekes, eleve imádom a mitológiát, lenyűgöznek ezek a történetek! :)

Néhány szót a Főnixről...
a mondák szerint egy gyönyörű, vörös-arany tollazatú hím madár, ami élete végén, a fahéj ágacskákból alkotott fészkét meggyújtja és vele együtt ég porrá, majd hamvaiból egy új főnix születik. 

A sminkről...
először teljesen más úton haladtam, de nem tetszett ezért letöröltem, aztán osztottam-szoroztam és úgy döntöttem, hogy egy lényegében könnyen elkészíthető, de mutatós sminket alkotok, én szeretném, ha farsangon valamelyikőtök megpróbálkozna vele, nem is szükséges hozzá sok sminktermék és eszköz. Mikor végeztem a smink lefotózásával épp jöttek hozzánk ismerősök, na mondom akkor leteszteljük kinek mi ugrik be róla, "valamilyen állat...fú maaadáár, főnix!" (a macska is elhangozott :DDD) szóval sikeresnek könyveltem el a sminket. Ennél az volt a koncepció, hogy az arcom nagy részét képzik a natúr színek, hogy kiugorjon a főnix az egész alkotásból, valahogy úgy, ahogy a hamvakból egy új főnix születik újjá...remélem sikerült elkapni a lényeget! :) 


A többiek munkái:
Rita, Viki, Mara, Evelin

Kedvenc mitológiai alakotok? :)

CONVERSATION

13 megjegyzés:

 1. Macska? :D Hmmmm szépséges lett!

  VálaszTörlés
 2. Nekem 1 főnixet juttat eszembe, nagyon jól sikerül!

  VálaszTörlés
 3. Imádom, de a nekem a szádról hiányzik valami erősebb rúzs. Ettől függetlenül nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörű, és hihetetlenül kreatív! Nagyon tetszik, hogy az arcod nagy része natúr maradt, és még a hajad is illik a képbe! :D

  VálaszTörlés
 5. De szépek a színátmenetek! :) Kedvenc mitológiai alak nekem talán a görög istenek közül Aphrodité.

  VálaszTörlés
 6. Ez valami meseszép, nagyon jól elkaptad!

  VálaszTörlés
 7. Szép lett :) Na és a főnixért pluszpont jár :D (nem véletlenül az a nevem, ami)

  VálaszTörlés
 8. Gyönyörűek a színek, az ötlet is jó de nekem is a szádról hiányzik egy bordós vagy erős rúzs...így picit befejezetlennek tűnik az összhatás (nekem).

  VálaszTörlés
 9. Wohoo, köszönöm szépen mindenkitől!!! :)) Anyum is hiányolta a számról a színt, de ragaszkodtam a hamvaiból újjá éledt témához, ezért natúr az arcom nagy része :)

  VálaszTörlés
 10. Ez gyönyörű szép, főleg, hogy a szemöldököd az alapja!!!!

  VálaszTörlés