MY EQUA | BPA mentes kulacs


Hogy mit keres egy beauty blogon egy kulacsról szóló poszt? Emlékeztek a víz fontosságát hangsúlyozó írásomra, hogy mennyire kul(a)csfontosságú (haha :D) szerepe van a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztásának nap mint nap, egészségünk és szépségünk megőrzésének érdekében? Ezért nem mondtam nemet sok más, abszolút a blog tematikáját nem érintő megkeresésekkel ellentétben az Equa együttműködési szándékra, mert én is az az ember vagyok, aki ahol tudja kíméli környezetét, és tudom hogy az olvasók között is vannak, akik szintén így tesznek, na meg persze a folyadékfogyasztásra is ügyelnek, továbbá fontos számukra, melyik nőnek nem az?! hogy csini kis kulacsot kapjon elő sportoláshoz, suliban, túrázásánál és ahol akarja :D na ugye!


Az Equa kulacsok nem tartalmaznak BPA vegyületet, Eastmen Tritan anyagból készültek, amit szerves anyagok képeznek, 100°C-ig bírják a hőt, jó ellenálló képességűek, strapabíróak, hidraulikus stabilitásúak, nyugodtan lehet őket mosogatógépben mosni, ami a legfontosabb pedig, hogy újrafelhasználható, újrahasznosítható kulacsokról van szó. A környezetet károsító műanyagpalackoknak mondasz nemet, mindegy egyes újratöltésnél, majd ha pedig több év után a kulacsunk felmondta a szolgálatot, alkalmas a további újrahasznosításra, ha pedig végleges megsemmisítésére kerül a sor is nyugodt lehetsz, a kulacs égése közben, mivel szerves anyagból készült, a környezetbe nem fog mérgező gáz kerülni! Fontos megemlítenem, hogy a kulacsok megvásárlásával a környezeted is támogathatod, a kulacsok árának 10%-át környezetbarát szervezeteknek adományozhatod! 
A márka webshopjában több kulacs közül is választhatunk, az igazán színes és játékos dizájntól kezdve az igazán letisztult vonalig, azt hiszem mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.


 A kulacsokba 0,6L folyadék fér, áruk 2900Ft. Megrendelhető ITT!

Személyes tapasztalataim...
Én egy letisztult, piros kupakkal és logóval ellátott kulacsot választottam, szerintem nagyon jól néz ki! Ahogy megérkezett máris szemügyre vettem, amit először észrevettem, hogy milyen kis könnyű, de mégis stramm műanyagból készült maga az üveg és a kupak is, a képeken látható, hogy egy fehér sáv is húzódik a kupakon, ez csúszásmentes gumi anyagból készült és azt a célt szolgálja, bár elég jól rátekerhető kupak, rajta maradjon akkor is, ha a kisebb szájat védő kupakot tekerjük csak le, és nem azt ahol töltjük, most ez így elég összevissza hangzik, de a képeken jól látható, hogy az egy kupak nem egy, hanem kettő :DD Ami nem igazán tetszett az a rajta lévő pánt, olyan anyagból készült, ami egy idő után hajlamos a foszlásra, látható hogy a szélein kis apró szálak merednek :D remélem a látványos foszlása nem következik majd be olyan hamar, de sajnos benne van a pakliban, ez egyébként nem levehető, ha elakarjuk távolítani, akkor kénytelenek leszünk levágni róla. Alapos nézegetés után a mosogatógépbe tartott az útja, anyum meg is jegyezte, hogy de ezt lehet egyáltalán ott mosni? mondtam, hogy elvileg igen, nem lesz semmi baja, ugyanis vannak olyan műanyag palackjaink is, amiket tilos ott mosni és forró ital sem kerülhet bele és semmilyen más egyéb üdítő. Miután lejárt a mosás és megszáradt, jóformán semmi baja nem lett, semmi deformálódás és egyéb probléma. Első körben víz került bele és úgy indultam útnak, kényelmesen belefért a táskámba, egy kis aggodalmam volt a kupakokkal kapcsolatban, de egyik sem lazult meg az utazás során, je :D az ivás is kényelmes vele és még dicséretet is kapott, hogy milyen jól néz ki, milyen mutatós. Másnap rostos üdítőt öntöttem bele, kíváncsi voltam mennyire marad benne az illata, mert van amelyikben még szappanos öblítés után is, de ebben semmi nyomát nem éreztem tisztítás után, aztán mint naaagy tea imádó ment bele a forró tea, azon kívül, bár az oldalon is felhívják a figyelmünket rá, hogy ügyelnünk kell a palack forró tapintására, de szerencsére ott a kis fogója vagy a kupak, ami erre megoldás, hogy ne érintkezzünk a forró palackkal. Igaz nem tartja annyira a hőt, mint mondjuk egy termosz, de legalább nem deformálódik el a palackunk :) Amit negatív tapasztalatként mondhatok, hogy az üvegen itt ott apró kis karcocskák lettek, gondolom ezt utazás során szedtem össze, de szerencsére alig láthatóak :D 


Összességében...mivel én magam is kerestem már normális, megbízható és árban is korrekt kulacsot, hogy abban vigyem magammal a vizemet, a fehérje italom, teám, üdítőm, ha magamtól találok rá, biztosan megveszem már csak azért is mert Budapesten van lehetőségünk személyesen is megtekinteni, megvásárolni a kulacsokat, ezzel megspórolhatjuk a szállítási költséget is. Ajánlom mindenkinek! Ó és anyukák ha olvastok, akkor kisfiúnak, kislánynak a suliba, oviba is simán mehet, nem tudom de látva azokat a szörnyecskés, zsiráfos, lufis kulacsokat, ráadásul ezek 0,4L-es méretben is megrendelhetőek, majdnem elcsábultam én is :D 

Remélem hasznosnak találtátok ez a kicsit rendhagyó bejegyzést! :) 
Ti mit tesztek azért, hogy környezettudatosan, felelősen éljetek? 

*A terméket az EQUA Hungary-tól kaptam kipróbálásra, de ez nem befolyásolja a véleményemet!

CONVERSATION

13 megjegyzés:

 1. Hasznos bejegyzés. :) És aranyos a kezdeményezés is. Én egyetemi tanulmányaim során sokat tanultam a műanyagok újrahasznosításáról, és összességében annyit mondanék, hogy már azzal rengeteget tennének az emberek, ha szelektíven gyűjtenék a szemetet. Ugyanis a kialakított műanyagtermék égetők kihasználásával nem képződne környezetre káros égési melléktermék. Márpedig a műanyagok nagyon nagy része újrafeldolgozható, gondoljunk csak a műszálas pulcsikra. Azok konkrétan általában a PET palackok második életei.. :) Csak ha minden a kukában landol, onnan pedig a kommunális hulladékfeldolgozóba kerül, valóban nem foglalkozik senki az égés ártalmasságával, az alapanyag újrafelhasználhatóságával. Mondjuk az megint más téma, hogy Mo-n a szelektív gyűjtés még nagyon nagyon gyerekcipőben jár..

  Egyébként én mindig azon mosolygok, hogy az összes ilyet amúgy szintén műanyagokkal foglalkozó tanszékek/cégek fejlesztik, pedig mindenki őket utálja. De ez csak nekem, belsősnek vicces. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy így gondolod, izgultam kicsit, hogy milyen fogadtatás övezi majd :) Egyetértek abban, hogy a szelektív hulladékgyűjtés gyerekcipőben jár, de úgy gondolom, hogy javarészt az emberek már megszokott életmódja, és az miatt, hogy nekik jól van ez így és nem hajlandóak, nem érdekli őket a változtatás, így lehet akár 46 féle lehetőség is a hulladék szelektíven való gyűjtésére, ha az embert nem érdekli sajnos. Én elég kis faluban lakok, szerény 3000 fős, de külön kialakított tér van ahol sorakoznak a konténerek, régen járt olyan kukás is, ami így vitte el a szemetet, csak a mi felelősségünk volt, hogy rendesen szelektíven gyűjtsük a hulladékot a megfelelő zsákba, bár sikeres volt ez a fajta gyűjtés, sajnos már megszűnt és a konténerek maradtak, de legalább ez is van! :)

   Törlés
 2. Nekem Bobble víztisztító palackom van, mindig a táskámban van és nagyon imádom. Tetszik a bejegyzés és külön köszönöm neked, hogy felhívod mások figyelmét is, hogy mennyit teszünk a környezetünkért egy ilyen palackkal, kulaccsal, termosszal. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó azt ismerem, nézegettem őket, jópofa kis palackok, csak az a hátránya(nekem) hogy vízen kívül más nem tölthető bele, ettől függetlenül hálás dolgok ezek :)) Örülök, hogy hasznosnak találtad, ahol tudom kímélem a környezetem, sokan nem látják, hogy ezzel igazából saját magunknak teszünk jót! :)

   Törlés
 3. Én termoszt szeretnék mindenképp, de ez sem hangzik rosszul, ha tényleg olyan hőálló. Csak annyira nem jön be, hogy 0,6 l-es. Egész nap a suliban vagyok, sokszor még a 0,75-ös üveg is kevés olykor. Nagy debella vizeket meg nem akarok cipelni. 1 literrel már ki tudnék egyezni:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg jól bírja a hőt! :) Igen, először én is kicsit sopánkodtam rajta, én most nem töltök olyan sok időt a suliban, aztán ennyi pont elegendő szerencsére, de egy egész napos sulizás alatt bajban lennék én is, szóval teljesen megértelek :) ahogy nézelődtem kulacsokból szinte nem is kapni nagy kiszerelést, pedig jó ötlet lenne, termoszokból már inkább, de az meg dög nehéz :D

   Törlés
  2. Női mosdó csapját kerülitek? Én rendszeresen újratöltöm az üvegem.

   Törlés
  3. Ez pl a víztisztítós üveg esetében simán innám, de én személy szerint nem szeretem a büdös, klóros "városi" vizet, itt falun ahol lakom mondhatni köze sincs ahhoz, ami pl. a pesti(oda járok iskolába) csapból folyik, de természetesen mindenkinek a saját döntése, hogy mit szeretne meginni, honnan, miből :)

   Törlés
 4. Nekem szörnyecskés lesz,ha végre megjön! ;)

  VálaszTörlés
 5. Klassz ez a kulacs! A munkahelyemen ballonos víz van, mindig hurcolok magammal egy fél literes üres flakont, és azt töltögetem újra hetekig-hónapokig, de bele se merek gondolni, mennyi káros anyag oldódik ki belőle, míg kidobom az üveget. A leveles díszítésű különösen tetszik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, az valóban szép, egyszerű :) Megértem az aggodalmad, régen én se gondoltam bele abszolút és még mennyi embernek nincs fogalma ilyesmiről!

   Törlés
 6. Sziasztok!
  Most találtam rá erre az írásra, a kulacsra meg egy jó hónapja. :) Annyi kiegészítést tennék hozzá az íráshoz, hogy a fogantyú a karikával együtt levehető a palack nyakáról. Kicsit erőlködni kell, de lejön és vissza is tehető. Nekem is az volt az első dolgom, hogy levettem róla. Én megiszom a csapvizet szinte bárhol (persze az otthoni a legjobb), egyszerre kb. pont ennyit, de bárhol újratöltöm.

  VálaszTörlés