Imetec Bellissima | Magic Style hajformázó


Ahogy egyre jobban belemélyültünk a termék elemezgetésébe, Hajas Laci megjegyezte, hogy míg többféle szemhéjpúder és sminktermék található egy nő repertoárjában, addig hajformázó eszközök nem igazán,  pedig igaza van, hogy a megfelelően elkészített frizura is ugyan olyan fontos, és hozzájárul az igényes megjelenéshez. Ahogy elgondolkodtam nálam tényleg előfordul reggelente, hogy a sminkemre rászánom azt a 10-15 percet, míg a hajamat csak kifésülöm, összegumizom aztán csókolom, azt a hajat, amit amúgy ápolok és karbantartok, akárcsak az arcom, mégis csak alkalmakra "kezdek vele valamit". Úgy vagyok vele sokszor, hogy olyan hosszú és sok hajam van, nem állok neki vasalgatni meg göndörítgetni mert eltelik fél nap, pedig az a nagy helyzet, hogy ha nagyon akarnám lenne rá időm és energiám minden reggel, úgy tűnik kellett ez a felismerés ott a szalonban, hogy rájöjjek, a hajamat bár imádom, kényeztetem, akkor sem nem úgy foglalkozom vele mint azt megérdemelné. 

Ez a hajformázó pont azért született meg, hogy egy átlagos hétköznap vagy akár egy nagyobb alkalom apropóján saját magunk készítsük el a frizuránk. Nagyon tetszettek a Hajas Laci által elkészített frizurák, gyorsan megvoltak és nem vetett be semmi bűvös titkos fodrász fogást, amit mi nem tudnánk megcsinálni a hajunkon, reménykedtem, hogy na, egy mutatós kis frizurát talán még én is elkészíthetek vele. 


Személyes tapasztalatok...
a bemutató után mindenki a hajhosszának megfelelően kapott egy tesztelni való terméket, enyém a hosszú hajra való, 45mm-es. Az előző posztban már szó esett néhány adatról, de hogy képben legyünk még egy kis együgyű útmutatót is készítettem :D (jhaj, zseniális lett :'D). 
Továbbá fontos, hogy:
- A terméket száraz hajon szabad csak alkalmazni!
- Használat előtt ne tegyünk a hajunkra semmilyen formázó készítményt a hővédőn kívül, és fésüljük ki a hajunk!
- Dolgozzunk kisebb tincseken, hogy tökéletes legyen az eredmény, nyilván nagyobb mennyiségű haj esetén nehezebben melegedik át és formázódik a haj.


Ami azonnal szembetűnt, ahogy áramot kapott a szerkentyű, konkrétan még egy perc se telt el, de teljesen fel is melegedett a fémhenger, a kefe nem, az egyáltalán nem melegszik át, nyugodtan megfoghatjuk, egyedül a kis műanyag fogak melegszenek fel, ezt ne nagyon tapizzuk, ahogy a hengert sem, az égési sérülések elkerülése miatt ott a hőálló csúcs, nagyon szuper, hogy magasabb, kényelmesen, biztosan lehet fogni. Két módon is használhatjuk a formázót, ionos és ion mentes mód közül választhatunk, először ionnal próbáltam. A fent leírt utasításokat betartva szépen kifésültem a hajam, részekre osztottam, feltűztem és tincsenként és azonnal neki is kezdhettem a formázásnak. Nem volt különösebb célom, formáztam ahogy jól esett, ízlelgettem a terméket, kíváncsi voltam tényleg hasznos-e vagy befürdök ezzel is, mint egy hasonló termékkel, annyi különbséggel, hogy az meleg levegőt fúj, majd annak segítségével próbálna formázni, az én hajamat sajnos eredménytelenül, szóval izgatottan vártam mi történik majd az első tinccsel. Ami azt illeti már ezt az első tincset is csodásan formázta, jóformán 13 perc alatt megvoltam az egésszel, igen, tizenhárom perc és igen, ment a stopper :DD Magam sem hittem el, nagyon tetszett az eredmény és az is, hogy puha lett a hajam és fényes. Tehát nálam működött az iontechnológia úgy tűnik, pedig őszintén szólva ezekre így legyintek, ion, jó...pedig érezhető, látható, hogy valami csak történt a hajammal a formázáson kívül :D. Ion mentes módban is szép a hajam fénye, szintúgy puha lesz, gondolom ezt leginkább a fémhenger bevonatának köszönhetem, talán csak annyi különbség van a két mód között, hogy nem száll annyira a hajam az ionnal használva. Sokan eleve nem hisznek az ilyesmiben, mármint az "érj el olyan eredményt otthon mintha fodrász készítette volna a frizurád", meg is értem, mert sok termék tényleg merő csalódás, ahogy a fent említett meleg levegőt fújó hajformázó is, számomra használhatatlan, és legtöbbször nem azért nem válnak be ezek a termékek, mert mi nem értünk hozzá, nem tudjuk hogy használjuk helyesen, persze ez is előfordul, hanem azért mert sajnos tényleg nem működik, nem melegszik fel rendesen, nem kényelmes a használata, stb. Szerencsére ez a termék ilyen téren nem okozott csalódást, tényleg jó!Benne a kefe, ennek szálai nem melegednek át, nem lesznek forróak

Ha már kényelmes használat, a hőálló csúcs mellett a 2 méter hosszú, forgó vezeték is nagyon megkönnyíti a munkát, teljesen úgy érzi az ember, mintha semmilyen vezeték nem lógna utána. Hajas László szerint egyetlen egy hibája a Magic Style-nak a vezeték hossza, ugyanis egy fodrászati felhasználásra szánt termék 3 méteres vezetéket kap, szerencsére nekem ezzel nincs problémám :D.

Több frizura elkészítésére is alkalmas, nekem ezzel a nagy méretű kefével egyedül a göndörítés nem ment olyan szépen, erre egy kisebb átmérőjű kefe alkalmas, a többi nagyon egyszerűen, hibátlanul elkészül, ráadásul az én hajamban másnapra is benne marad a forma, úgy, hogy lakk híján még az sem került rá, azért ez nagyon jó szerintem! Ó azt még el kell mondjam, hogy úgy mentem a fodrászomhoz szombaton, hogy még aznap reggel ezzel készítettem el a hajam, nagyon tetszett neki az eredmény és a beszámolóm alapján maga a termék is, következő alkalommal köteles is vagyok bemutatni neki :D ez még jobban megerősített abban, hogy tényleg használható és jó termékről van szó. A frizurák elkészítésében segítségetekre lehet ez a Styling Guide, katt IDE.


Ezek a kis fogak viszont teljesen felmelegszenek

Választható módok, bekapcsoláskor kéken világít, ionos módnál az a rész is :)

Eredmények:


Ez a frizura a szalonban készült egy 38mm-es változattal, jól látható, hogy ez tökéletesen alkalmas göndörítésre is!

Itt pedig azt láthatjátok 13 perc alatt nekem mit sikerült összehoznom egy 45mm-es átmérőjű kefével, imádom!

Összességében...
nagyon megszerettem, a Bellissima hajvasalómat is imádom, de ezt konkrétan lassan az egész családon kipróbálom, hogy hát nézze már meg milyen szép az eredmény. Nagyon szuper karácsonyi ajándék is lehet, az ára is korrekt - 10.000Ft -, szerintem egyáltalán nem drága, ha meg azt nézem, hogy egy jobb körkefét megvesz az ember x ezerért, meg egy normális hajszárító 8-10.000-nél kezdődik, ráadásul agyérgörcsöt kap az ember mire végez ezzel a kettő eszközzel, mert mégis más, ha magunknak próbáljuk elkészíteni a hajszárítós beszárítást, szóval én abszolút ajánlom mindenkinek! 


Nektek hogy tetszik? Próbáltátok már vagy kipróbálnátok? 
Ti mennyire tartjátok fontosnak, hogy a hajatok akár minden nap formázott legyen?

*A terméket a Bellissimától kaptam tesztelésre, de ez nem befolyásolja a véleményemet! 

CONVERSATION

17 megjegyzés:

 1. Nagyon jónak tűnik! :) De vajon göndör hajon is működik? (Nem afro-göndör, de azért néhány csiga van benne :)) Mert ha előtte ki kellene szárítanom vagy vasalnom akkor semmivel sem lennék előrébb.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos nem vagyok benne, de elvileg működnie kell. A haj megszárítása után mehet is a formázás, nem kell kivasalni előtte, hiszen ez a termék is kisimítja, egyenesíti a hajat, csak ezzel nem tudunk szögegyenes végeket produkálni, kifelé vagy befelé álló hajvégeket tudunk a simítás mellé formázni :)

   Törlés
 2. Lehet furcsa a kérdés, de stabilnak érzed a mozgó fejet a fogó részhez képest? :S :D
  Nem mozog, zörög, "lötyög" furcsán? Azért kérdezem mert korábban használtam egy hasonló de Rowenta márkájú hajszárítós-körkefés szerkezetet, viszont sokszor ki ki jött forgás közben a fej a helyéről :S konkrétan volt hogy a hajamban maradt :S lehez azért mert az cserélhető fejes volt, ez nem így talán az illesztés is pontosabb.. mindenesetre emiatt azt már elajándékoztam.. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó dehogy furcsa kérdés, egyáltalán nem mozog, de most ide is hozom és megnézem jobban :D teljesen egyben van az egész, egy komplett stabil szerkezet, tehát ha megfogom a vezeték végét az egészet egyben forgatni tudom rajta :D tehát erről ami leválhat az a vezeték csak valami csoda folytán, a feje szerencsére nem, ja és ha le is válna a vezeték van egy körkefénk :D

   Törlés
 3. Hát nekem nagyon bejön. De még soha nem használtam effélét, és az lenne a kérdésem, hogy ez tulképp hajsütővas csak ionos fésűs megoldásban, leszorító nélkül?
  Szerettem volna (eddig :D) beszerezni valami ilyesmit. És most teljesen elbizonytalanítottál. Szerinted ezzel, vagy egy vassal könnyebb összehozni ezt a csini frizkót? :)
  Vajon melyik az egészségesebb?
  /a hajszárítómat most kaptam, az is ionos -miután az előző sikeresen lángokban halt el a kezeim között, de nemsokminden változást veszek észre, lehet, mert már az elhalt társa is ionos volt, hozzászoktam/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, mondhatni az :) Úgy formáz mint egy hajsütő, a közepében lévő kefe és kiálló szálai pedig segítenek ebben. Nos, ez a méret (45mm) az én hosszú hajamat nem akarta begöndöríteni, pedig jól látható, hogy a 38mm-es mennyire szépen göndörít. Én azt mondom, hogy ha loknis, kimondottan göndör hajat szeretnél mindenképpen erre való terméket szerezz be :) bár ez is képes rá, de mégis a hajszárító+ körkefés szárítás helyettesítésére találták ki, az ilyen hatások elérésre alkalmas leginkább! Kerámia és turmalin bevonatos hajsütők is vannak már, amik kíméletesebbek a hajjal, egészségesnek egyik sem mondható igazán, de tény, hogy ezek jóval kíméletesebbek a hajhoz :)

   Törlés
 4. Nagyon jól áll neked a hullámos haj! :) Én egy többfunkciós Babyliss hajformázóval szemezgetek éppen. Van egy Bellissima hajvasalóm, azzal szoktam göndöríteni, illetve egy Philips többfunkciós, de az nem az igazi, nem melegszik át rendesen, és gyakorlatilag semmit sem csinál a hajammal. Most jól felcsigázál :) Hm.. lehet módosítom a karácsonyi kívánságlistát :)

  VálaszTörlés
 5. Köszi a tesztet, nagyon hasznos volt! Fel is kerül ez a kis szerkezet a kívánságlistámra! :)

  VálaszTörlés
 6. Óóó ilyet szerettem volna én is mióta láttam egy videóban egy lányt használni, kell! Annyira csodaszép lett a hajad, imádom!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon tetszik, és annyira jól áll Neked így ez a haj! :]

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is odáig vagyok érte, köszönöm! :)

   Törlés
 8. ilyenre vágyom már mióta! az én kívánságlistámra is felkerült! :)

  VálaszTörlés
 9. eddig még sosem akartam ilyen masinát magamnak, de most szinte belelkesítettél. játszottam ingridéknél a játékon, most már kifejezetten nagyon szeretném megnyerni a kipécézett 38-ast. :)

  és jól áll neked ez a nőcis-hullámos vonal, nyugodtan élj vele! ;)

  VálaszTörlés
 10. Szia! Mennyivel rosszabb a nem ionos változat, jobban roncsolja a hajat, jobban megviselni? vagy csak annyi a különbség, hogy a nem ionostól nem lesz olyan fényes?! Ma 2 Media Marktban is voltam és már sehol nem találtam 45mm-s ionosat. :( Az egyik helyen még simából volt 45ös, de a másikban más egyáltalán nem volt olyan méret, csak 38mm-es. Nekem hosszú hajam van - kicsit hosszabb, mint a tiéd - ezért mindenképp a 45ös ionosat szerettem volna a beszárításhoz. :( Elhoztam egy 38mm-es ionosat, kipróbálom később, hogy mennyire válik be, göndörítésre talán ez is jó, de beszárítani szerintem a hosszú hajhoz mindenképp a nagyobb kell, de nem mertem elhozni a sima 45mm-est. Neked mi a véleményed?!

  VálaszTörlés