Veet | Szőrtelenítő krém (érzékeny bőrre)


Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a sors vékony szálú, szőke, szinte alig látható szőrszálakkal áldott meg, nem is mondhatnám hogy gyorsan nőnek, viszont a bőröm érzékeny, ezért a gyantát sosem preferáltam, mindig volt valami fájó, jó ideig látható nyoma, nem is minden szálat tüntetett el maradéktalanul, meg valahogy maga a gyanta, hogy meleg, hogy téped, olyan trauma volt ez a bőrömnek -én egyébként bírom a fájdalmat- előfordult, hogy az érzékenyebb területen, pontosabban a hónaljamon égési sérülés szerű seb jelent meg, na én ott hagytam abba a gyantázós projectet végleg, akármennyire is tartós, más szőrtelenítési eszközökhöz folyamodtam, igaz, mindegyiknek megvan a maga negatív oldala ilyen vagy olyan formában, de kompromisszumokat kell kötni. Maradt a borotva (leggyakrabban), epilálás (alkalmakkor), és a krémek (szintúgy alkalmakkor). Krémekből is mindig Veet volt itthon, a tőlük kapott csomagban is ez lapult, ki is próbáltam gyorsan.Néhány fontos információ...
ez a krém lábon, karon, hónaljon és bikinivonalon használható, még rövid szálakon is, 5-10 perces hatóidővel, 5 perc tehát a minimum, az adott területre felvitt krémen csinálni kell egy kis tesztet, (és használat előtt 1 nappal is érdemes) ha makacsak a szálak és nem távolíthatóak el könnyedén, akkor mehet még a plusz 5 perc, de több semmiképp sem! Aloe Vera és E-vitamin tartalma ápolja, nyugtatja a bőrt, simává, selymessé teszi használat után és akár 1 hétig is fennmarad ez a szőrmentes, sima állapot éééés még az utána növekedő szőrszálakat is puhábbnak érezzük majd! Szóval egészen jól hangzik :D


Nos én lábon és kézfejen alkalmaztam, utóbbin azért, hogy megtudjam tényleg kezd-e valamit a rövid szálakkal is :D. A krém textúrája nagyon sűrű, de nem nehéz, jól eloszlatható és hát büdi, de sokkal szúrósabbnak és erősebbnek gondoltam a régebbi krémezéseimből kiindulva, de ez -bár tényleg azzal a szőrtelenítő krémekre jellemző szaggal bírt- szerencsére mégsem olyan erősen. Egyik területre sem vittem fel kimondottan sok krémet, a kézfejemre még annál is kevesebbet, azt írják a spatulával vigyük fel, hát nekem kézzel sokkal gyorsabban és egyenletesebben megvan, mint spatulával. Kivártam az 5 percet mindkét területnél és nem éreztem a szagán kívül mást, se nem csípett, se nem fájt, semmi irritáció nem lépett fel szerencsére :), a lábamnál kezdtem az eltávolítást, fogtam a spatulát és egy kis próbát kíséreltem meg, megint szerencsém volt mert elegendő volt a szálaknak az az 5 perc és problémamentesen, maradéktalanul lejöttek, ezután lemostam a még a bőrömön maradt krémet és tényleg nem habiszti duma, hogy selymes és puha marad a terület, mert valóban ez történt, kis pihi-puhi lett :)
Jött a kézfejem, ahol tényleg apró, szinte láthatatlan szálacskák vannak, de sosem szerettem szőrös területre swatcholni, márpedig ezek simán kihozzák őket, szóval itt is a spatulával estem neki, de tényleg kevés krémet tettem fel és nem volt vele kényelmes leszedni, szóval fogtam és lemostam, ha hatott ez a kevéske krém, akkor márpedig a kézmosástól is sikeres lesz a procedúra és nem marad rajta egy szőrszál sem, hát tényleg nem maradt rajta egy sem, forgattam a fényben hátha felcsillan egy-egy, de tényleg szépen leszedte és akár csak a lábamnál itt is selymessé és puhává tette a bőrt, és mivel nem járok jógázni hogy a lábam a nyakamba bírjam venni, itt könnyebb volt megszaglászni, hogy a krém büdi szaga mennyire maradt meg rajta, megkönnyebbülésemre semennyire, inkább az aloe illatát véltem felfedezni. Az, hogy ilyen hatásos rövid szálak esetében is, igen kevés felvitt krémmel, egészen jó hír, mivel nem kell megvárni azt, hogy teljesen kinőjenek.
És hogy mennyire tartós? Mint fent írtam nekem egyébként sem gyorsan növekedő szőrszálaim vannak, úgy a 10. napon éreztem, hogy "karistolok" szóval wow. Összességében...azt kell mondjam nekem abszolút bevált ez a termék, hatásos volt, nem irritált, hozta amit leírt. Ettől függetlenül a krémmánián sok negatív vélemény összegyűlt alatta, és tudom hogy sokan félnek ezektől a krémektől, hiszen mégis milyen anyag kerülhet bele, ami így elbánik a szőrszálakkal és hát úristen, de én voltam a legmeglepettebb az összetevőinek listájától, persze szakértő nem vagyok, nem tudom melyik összetevő az, ami eltávolítja a szálakat, vagy mit is csinál velük, aki hozzáértő annak véleményét nagyon szívesen várom én is, mert abszolút kíváncsi vagyok, de én szívesen használom majd a jövőben is! :) 


Honnan? Bármelyik Veet termékeket forgalmazó drogéria, áruház Mennyiért? kb. 1500 Ft Mennyiség? 100ml


Ti használtok krémeket szőrtelenítésre? :)*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményem!

CONVERSATION

7 megjegyzés:

 1. Én is pnt ezt vettem meg, de még nem volt időm kipróbálni :) Ha tényleg ilyen hatásos akkor nagyon megérte :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem szerencsére abszolút bevált, remélem Neked is befog, majd számolj be róla! :)

   Törlés
 2. Én leginkább borotvát használok, viszont van, ahol krémet, konrétan egy sima Baleásat, ami jó-jó, de nem tökéletes, úgyhogy ezt akkor ki fogom próbálni, köszi a tesztet.=) A gyantát én sem szeretem, egyszer kaptam pont egy Veet hideggyanta termékmintát, kipróbáltam a combomon és konkrét égési sérüléseim lettek: bepirosodott, égett és felhólyagzott a bőröm, kilószám szórtam rá a hintőport, akkor mondtam, hogy na ezt én nem akarom még egyszer.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Leggyakrabban nálam is a borotva van jelen, jó is az :.) Örülök hogy hasznosnak találtad a posztot!

   Fú, na ezt áttudom érezni abszolút, sajnálom hogy veled is megtörtént, mert nem lehetett az sem kellemes, én is ezért mondtam le róla, ha már választhatok mást, akkor inkább a kevésbé fájdalmasabbat.

   Törlés
 3. Rossz helyen voltatok vagy rossz terméket próbáltatok. A gyantázás nem vészes csak tudni kell jól használni! Én évek óta használom a gépem, kb 15 perc alatt megvagyok, semmi pirosodás vagy égés. A technikán is múlik. A Veet hideg gyanta semmire sem jó, a szőrtelenítő krém pedig vegyszeres, roncsolja a szálakat és egyébként a bőrt is. Nem véletlenül nem szabad rajta hagyni, még pár perc és leoldja a hámréteget is. Jah és anyajegyes területen kifejezetten kerülendő!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos nekem minden esetben rosszul reagált rá a bőröm kozmetikusnál, itthoni gyantánál, a fájdalommal abszolút nincs bajom, bírom, csak ezek az utóreakciók a bőrömön nem valami jók :(
   Hű, ez nem hangzik túl jól, sőt, meg is ijedtem egy pillanatra :O szerencsére a lábamon nincs anyajegy, de akkor a karomra nem fogom kenni! Köszönöm az infókat róla!

   Törlés
  2. Au lehet hogy ennyire érzékeny a bőröd. Ha nagyon szeretnél kísérletezni, akkor létezik érzékeny bőrre is gyanta(nekem is zöld van itthon), de nem akarlak rábeszélni!

   Nincs mit, én is világos bőrű és szeplős vagyok na meg az anyajegyek, ezért tudom, hogy jobban kell vigyázni, főleg a vegyszeres cuccokkal óvatosan!

   Törlés