Sleek | Matte Me folyékony rúzsok (Brink Pink, Fundango Purple) - csalódás -Tudjátok mennyire odáig vagyok a Sleek termékekért, óóó nagyon is, a matt finish-ért pedig pláne. Ahogy megjelentek a Matte Me folyékony rúzsok, biztos voltam benne hogy nekem is lesz, naná :D. Aztán a tesztek is egészen meggyőztek, csodásak a színek, full matt végeredmény, a vélemények is javarészt pozitívak voltak, szóval kapásból két eszméletlenül szép árnyalatot be is dobtam a kosaramba.

Néhány infó róluk...
a Matte Me termékek nagyon erősen pigmentált folyékony rúzsok, a leírás szerint már egy rétegben is annyira telített a színűk, hogy nem szükséges második réteg. És nagyjából ennyi, amit a márka a hivatalos oldalán az orrunkra kötött :D. 6 árnyalatban elérhető.A csomagolásuk nekem abszolút tetszik, a szokásos letisztult Sleek dizájn, nem is kell tovább ragoznom. Az applikátor mérete és formája az, ami miatt (is) kissé húzom a szám, mert szerintem ide valami precízebb vég kellett volna, amivel könnyebb és gyorsabb a felvitel. 
A színek nagggyon pigmentáltak, intenzívek és vibrálnak, egyszerűen gyönyörűek. A Brink Pink egy igazi ordibáló neon pink árnyalat, a Fundango Purple pedig egy nagyon élénk fukszia, az igazság valahol a kezemen lévő swatch és a számon lévő árnyalat között van, egyszer sem sikerült az igazi énjét elkapni, ezért bocsánat.
Textúrájuk nagyon hasonló a temperához, bár ezek a bennük lévő szilikontól ilyen sűrűek és ennek köszönhetően szépen el is oszlathatóak, de mivel tényleg eléggé pigmentáltak és az állaguk is folyékony, oda kell ám figyelni felvitelnél, nehogy kimenjünk a vonalból (ami amúgy elég könnyű :D). Sajnos pont az a legnagyobb hibája, amiért egyébként imádnám, a matt finish. Egyszerűen kéhéhéhéptelenség felvinni egyenletesen, mert mire precízen felkenegetném az egészet, itt-ott már rég matt, tényleg totál matt, ennél mattabb már nem is lehetne valami, de ha arra rámegyek ismét, ott látványos a két réteg, sötétebb lesz a szín, míg a többi részen nem. Próbáltam úgy is, hogy megcsináltam az egész számat, hagytam megszáradni ergo "bemattulni" - ami egyébként pillanatok kérdése volt - majd újra felkentem, hátha ezután már nem lesz egyenetlen, de így sem működött, feloldotta az alatta lévő réteget és még igénytelenebb lett az egész. Szinte már mindenféle eszközt, technikát bevetettem, aláalapoztam alapozóval, primerrel, jól előhidratáltam, de az istenért sem akart szép egyenletes lenni a végeredmény, márpedig így nem éppen esztétikus a végeredmény, a képeken látható is. A történet persze itt nem ér véget, mert meg kell említenem a viselését is. Nagyon fura - persze míg meg nem szokod -, szinte érezni ahogy szárítja az ajkaimat, összehúzza bőrt és egy furcsa, kellemetlen réteget alkot rajta, komolyan mint a tempera és pontosan így is pereg le, persze ha nem eszel-iszol, beszélsz?! akkor sokáig bírja, de nekem a szám belső részén jelent meg először a lepergés, apró darabokban látszódott a fogaimon, pedig nem is csináltam semmit, csupán beszélgettem, csodálatosan nézett ki, mondhatom :D. Evés után még rosszabb volt a helyzet. Az ivásra szerencsére nem mozdult, nyomot sem hagyott a pohár szélén, de ez így siralmas, főleg, hogy egy kis szájösszedörzsöléstől elkezd az egész leperegni apró kis darabokban, csak a széle marad látható... nem is értem. Az eltávolítás egyébként egy sima, egyszerű sminklemosóval is jól ment, persze maszatolta a színt, de végül maradéktalanul lejött. Utána a szám - hozzáteszem nem kiszáradásra hajlamos - ordibált a Carmex-ért. Az alapjáraton száraz ajkúak azt hiszem nagy ívben kerüljék el! 
Ezek ellenére még szerettem volna menteni a helyzetet, ezért szájfénnyel is próbálkoztam fölötte, szépnek szép volt, de akkor már inkább szájfényt veszek, hiszen a mattsága az, amiért megvásároltam, tehát még mindig nem vagyok kisegítve. Ami pozitívum a színeik mellett, hogy lehet őket keverni OCC Lip Tar-okkal vagy a Sleek hasonló Pout Polish termékeivel, így már szebb lesz az eredmény, de elveszítik a teljes mattságukat és ugye a csodás, vibráló színeinket. Továbbá pirosítóként sem utolsók, viszont így alkalmazva nagyon nagyon nagyon kell arra ügyelni, hogy tényleg minimális mennyiséget vigyünk fel, mert a még kevésnek is gondolt mennyiség is túl sok lehet belőle, tapasztalatból mondom :D rettenet bohóc fejem lett tőle haha.

Sajnos mind a kettőnél látható, hogy nem egyenletes a végeredmény. Ez a neon pink árnyalat esetében még látványosabb is :(


Összességében...szomorú és csalódott vagyok, mert nem ezt vártam. Próbáltam már matt folyékony rúzsokat, de velük nem volt ilyen problémám, ezért is kedveltem meg a matt termékeket. Kár hogy a Sleek-nek most ez nem sikerült vagy csak én vártam túl sokat, mindenesetre brühühü :(. Áruk:1790Ft.

Ti próbáltátok már őket? Tapasztalatok? 

CONVERSATION

11 megjegyzés:

 1. Kár értük, mert baromi szép színek!!!!!

  VálaszTörlés
 2. Válaszok
  1. Na az kimaradt a posztból, próbáltam úgy is, de egyenetlen sajnos :(

   Törlés
  2. Nekem nem tűnik olyan durvának, inkább a kopás miatt gondoltam. Pedig tényleg annyira széééépek!

   Törlés
 3. De jó, hogy írtál róla, nagyon csábítottak engem is, csodásak a színek! Anno amikor mindenki odáig volt az Aden hasonló termékéért kipróbáltam, mert szintén szeretem a matt végeredményt és ugyanez volt a gondom vele szóról szóra. Azóta nem veszek ilyesmit, marad a matt rúzs.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg imádni valóak, de valahogy több a negatív tulajdonságuk mint a pozitív. Érdekes egyébként mert az Aden folyékony rúzsa működik nálam, így gyorsan összehasonlítva az Aden sokkal sűrűbb, krémesebb mint a Sleek, sokkal egyenletesebben fed és nem mattul olyan gyorsan és érzetre sem olyan krétás, száraz. De nálad van az igazság, mert a matt rúzsokkal nekem sem volt még semmi bajom, szóval ámen! :D

   Törlés
 4. Nekem a fotók alapján nem tűnik olyan szörnyűnek, mint ahogy leírtad jó hosszan. Gyönyörűen mutat a szádon, de komolyan!

  Mindenesetre nekem a Suit van meg és nagyon szeretem. Dehát kinek mi. Én még nem találkoztam olyan extra matt rúzzsal, ami ne szárított volna minimálisan, de én erre mindig számítok. Egy magyar webáruházban olvastam a leírását és a használati leírását is, így nagyon nem ért meglepetés, amikor a Suit-ot felkentem. Szerintem korrektül le van írva - többek közt az is, amit te írtál, ezért is csodálkozom kicsit, hogy csalódtál.

  Így vagy úgy, de baromi szép a szádon és fantasztikusak a színei :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért itt is látható, leginkább a pinknél hogy nem egyenletes, de élőben nekem zavaróbb bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy csodálatosak a színek, imádom őket. Engem a szárítás azért lepett meg, mert nekem NAGYON kiszárította, pedig nem hajlamos rá a szám. A MUP oldalán valóban nem volt gond a leírással, de nem állt ott, hogy egy rétegben csíkosan fed és hogy a szám belső részénél ilyen látványosan megkopik, ami nekem eléggé zavaró, én ezt tapasztaltam és megosztottam olvasóimmal, Veled is :)

   Törlés
 5. Nem a MUP oldalán olvastam, de majd elolvasom ott is, mert máshol úgy sem találok még annyi infót sem, mint az általad említett helyen, még a gyártók oldalán sem. Nem is értem miért nem írnak több információt a gyártók. Bár lehet azért, mert akkor senki nem olvasná el a rengeteg információt és lehet zavaró lenne a túlzott leírás (?).

  Mindenesetre tényleg szépek a színei, a szádon is, és nekem bevált, szeretem, ezért gondoltam leírom én is az én tapasztalatom. Remélem nem gond ;-)

  VálaszTörlés
 6. Oké, akkor őket sem rendelem meg. :( Pedig épp kezdtem örülni, hogy csak van azoknak a fránya Lime Crime Velvetines-oknak dupe-juk, de ha ennyi baj van velük (nekem meg ráadásul amúgy is hajlamos a kiszáradásra a szám), akkor mégsem. Csak hát olyan szépek. :'( Köszi a tesztet! :*

  VálaszTörlés