Clarins | Lait Solaire 50+ 'Specaial Enfants' fényvédőtej


Azt hiszem a fényvédelem fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Márpedig a mai napig sokak úgy hiszik, a fényvédő csak a strandolás egyik kötelező kelléke, hiszen csak akkor tud leégni a bőrünk... bár így lenne, de az a helyzet, hogy egy rövid városi séta, egy kellemes kis piknik egy árnyékot adó fa alatt, esetleg útban a munkahelyed, közért felé, de még a klimatizált autódban csücsülve is nagyon könnyen leéghetsz. Becsapós lehet a borult, esős, lehűlt idő is, az UV sugárzás ilyenkor is vészesen magas lehet! Én ezt is mindig figyelem, ha megnézem milyen időjárás várható az adott napra. Persze megértem, hogy régen olyan naptejek álltak rendelkezésünkre, amiket még strandra is utáltunk felkenni, nemhogy minden nap azzal kenekedjünk, de szerencsére mára már rengetegféle fényvédő termék közül válogathatunk, így már ez sem akadály, hogy mindig, minden alkalommal és helyzetben védve legyen bőrünk. Számtalan - a napfény káros sugarai által okozott - bőrproblémát ismerünk, ebbe most nem szeretnék túlságosan belemenni, csak felületesen említeném meg őket, mint pl. legelső ugye maga a leégés, ami akár igen súlyos is lehet, öregedési folyamatok felgyorsulása, ergo, amit a bőrünk fiatalságáért legelsősorban tehetünk, az az, hogy folyamatosan óvjuk a napsugárzástól, pigmentfoltok és a legsúlyosabb, a bőrrák kialakulása. Világos bőr estében a rizikó sokkal nagyobb, így igazán örültem, mikor a Dovex sajtóeseményen ez a Clarins 50+-os fényvédő lapult a csomagomban, hű társam most, így nyáron, lássuk is mik a tapasztalataim vele!


Először is néhány infó róla....
Elsősorban gyerekeknek szánt fényvédő, így igen magas, 50+ UVA/UVB-vel rendelkezik, de mégis gyengéd az érzékeny bőrhöz és ápolja is azt. Kizárólag 100%-ban ásványi, vízálló szűrőfiltereket tartalmaz, továbbá természetes összetevőkkel gazdagított, úgy mint az aloe vera (nyugtat, hidratál, gyógyít), kiwi (C és E vitamin tartalom), majomkenyérfa (érrendszer óvása, nyirokkeringés serkentése, nyugati platán (sejtek revitalizálása), senna (hámsejtek genetikai szervezetének védelme) és európai olajfa azaz olívaolaj (gyógyít, tonizál).


A csomagolása abszolút praktikus, stramm és a kupakja is jól záródik, így nyugodtan bedobható nagyobb táskákba, strandtáskába, de kisebb táskákba már a nagysága miatt nemigen, erre találunk kisebb kiszerelésű termékeket is a márka kínálatában.
Nos, maga a naptej enyhén sűrű, krémes textúrájú, kissé zsírosnak hat első kenésre, mármint olyan zsírosnak, ami majd jól ott ragad a bőröd felszínén egy kellemetlen, csúszós és fullasztó réteget hagyva maga után, de nála nincs erről szó, miután eldolgoztuk - ami sűrűségéből adódóan valamelyest több időt vesz igénybe - csak enyhe fény és kellemes naptej illat árulkodik jelenlétéről. Egyáltalán nem hagy fehér réteget a bőrön, nem ragad és igazán kényelmes viselni. A hatékonysága abszolút tökéletes, idén még egy kis pirosság sem jelent meg a bőrömön,  márpedig az orrom, az orcáim és a karom kritikus területek, ezek szinte MINDIG lepirult részek, idén nincs ilyen problémám szerencsére. És el kell mondjam, hogy az ápoló hatásával is kimondottan elégedett vagyok, mert konkrétan kiváltja a testápoló szerepét is, pihe puha, selymes tőle a bőröm. Ó és azt ki ne felejtsem, hogy alapozókba keverve is hibátlanul működik, kipróbáltam már többfélével is, de egyik hatását sem változtatta meg negatívan, nem lett csúszósabb vagy kényelmetlenebb, inkább a legtöbbnek adott egy természetes bőrfényt, plusz mivel tökéletesen vízálló, még a tartósságukra is rátett plusz időt, attól persze tartottam, hogy az alapozó+ fényvédő kombót majd soknak találja az arcom és jól kijön majd pár pattanás, de ez sem így történt :) juhú! 
Összességében...nagyon nagyon megszerettem ezt a fényvédő tejecskét, mert tényleg végzi a dolgát és nincs semmi olyan negatív hatása, amit jó pár naptejnél tapasztalhatunk, sőt. Bár az ára nem olcsó, de úgy vélem abszolút megéri! Ráadásul ha Clarins Rajongói klub tagok vagytok, ott kedvezményesen vásárolhatjátok meg, katt ide

Honnan? Nagyobb parfümériák, webshopok, itt vagy akár itt Mennyiért? kb. 6-8 ezer Ft 

Nektek van kedvenc fényvédőtök? :)
*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet!

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése