Tartsd tisztán a sminktermékeid és eszközeid! | The Pro Hygiene kollekció


A Feelunique oldalán nézelődtem, mikor megpillantottam ezt a szettet. Tipikusan azokat a termékeket tartalmazza, amire minden sminkesnek és hobbi sminkelőnek is nagy szüksége van, de kimondottan erre alkalmas produktumokat ritkán találunk, főleg ilyen speciális és professzionális formában. Tulajdonképpen én most láttam ilyet először. Miről is van szó? Egy higiéniai szettről, amiben minden olyan terméket megtalálunk, amivel mind a sminktermékeinket, mind az ecseteinket, egyéb eszközeinket és még az arcunkat és a kezünket is tisztán, fertőtlenítve, baktérium és koszmentesen tarthatjuk! Jól hangzik, ugye? :) 

Sokaknak meg se fordul a fejében, hogy a nap mint nap használt - nem rendszeresen tisztított - sminktermékein, ecsetein és egyéb sminkeszközein mennyi baktérium, bacilus, gomba és korókozó megtelepedhet. Pedig így van. Hiába csak magadat sminkeled, ezek ugyanúgy belekerülhetnek a termékeidbe, rá az eszközeidre. Fontos azt is megjegyezni, hogy tisztítás során nem csak az ecsetekre kell gondolni, hanem mindenféle textúrájú produktumra, különösen a krémes, géles állagú, tégelyes csomagolásúakra, mert ezek melegágyai a baciknak, különösen, ha kézzel, esetleg koszos eszközzel nyúlunk bele. Ez kimondottan veszélyes, ha valaki sminkesként dolgozik, és egy nap több ember is megfordul a kezei alatt, de ennek ellenére mégsem ügyel a higiéniára, márpedig hallani rémtörténeteket, valós a probléma. Én is találkoztam már egy ilyen "otthoni" workshop-os bemutatón olyan leányzóval, aki egy híres márkát promotált és tulajdonképpen a márkától saját - mondhatni otthoni - felhasználásra kapott sminktermékeit kente a vendégek arcára. Hát azt hittem lefordulok a székről, és az a legszomorúbb, hogy ez csak engem háborított fel, mert a többieknek fogalma sem volt erről. Eltudjátok képzelni, hány embert sminkelt - magát is beleértve - már azokkal az ecsetekkel és sminktermékekkel, úgy, hogy egyszer sem mosta át őket, csak szimplán átporolta?! Félelmetes belegondolni, ugye? Ennek következménye lehet bőrirritáció, pirosodás, kiütések, herpesz, szemgyulladás...ami nem gyerekjáték. És külön felháborító, hogy sok esetben az ilyen sminkesek szerintem szimplán csak lusták megtenni ezt a lépést, vagy nincs tudomásuk ennek fontosságáról? Ami, ha így van, megint csak egy aggasztó dolog. Ezért tanácsolom hogy, ha ilyen szettet nem is, de szerezzetek be a gyógyszertárból egy kis üvegnyi alkoholt és sebbenzint, ami egy amatőr sminkfelhasználónak sokáig elég és nem is egy vészes összeg! Most pedig térjünk rá a fertőtlenítő szettecskére: 

Bővebben a The Pro Hygiene kollekcióról...
A szett egy átlátszó, strapabíró neszesszerben érkezik és 5 db, 100 milis terméket tartalmaz. Egy kézfertőtlenítőt, egy sminklemosót, egy ecset-, sminkszivacs, sminkeszköz tisztító, habzó gélt, egy sminktermék és sminkeszköz fertőtlenítő spray-t, és egy azonnali fertőtlenítő spray-t szintetikus és természetes szőrű ecsetekhez. A termékek használatával a baktériumok és kórokozók 99.99%-a eltűnik percek alatt. A termékek megvásárolhatóak külön-külön 100 milis és 240 milis kiszerelésben is!  


Már minden darabját kipróbáltam az érkezése óta, úgy is, hogy sminkelésre vittem magammal néhány darabját és itthon is alávetettem őket tesztnek. Lelövöm előre a poént. IMÁDOM! :D Kezdjük sorjában a bemutatásukat: 


A sminkelést minden esetben tiszta kézzel és arccal kezdjük, de az embernek nem mindig van lehetősége tiszta vízhez és kézmosó szappanhoz jutni pl. mikor épp egy rét közepén kell ecsetet ragadnia az aktuális fotózás alkalmával vagy egyéb olyan helyen, ahol ezek nem állnak rendelkezésére. Bár még a vízzel való késmosáson felül is lehet kézfertőtlenítőt használni a legnagyobb biztonság érdekében! És egyébként is, alapból jó, ha lapul a táskánkban valamilyen fertőtlenítő, legalábbis nekem mindig van egy a flakonnyi a neszesszeremben. Ez is - akárcsak a legtöbb kézfertőtlenítő - átlátszó gél állagú, és ebből a szögletes, közepesen kemény műanyag flakonból baromira nehéz kinyomni :D, ez az egy bajom vele csupán. Ha végre volt erőm kipréselni belőle, akkor szerencsére egyáltalán nem folyós, nem kell iparkodni eszeveszettül az eldolgozásával, de mégis szépen elkenhető a kezeken, gyorsan beivódik, nem marad ragacsos érzés utána, hanem inkább finom, puha és tulajdonképpen az illata is abszolút kellemes, tiszta, nagyon enyhén citrusos-púderes. 240 milis, pumpás változata a sminkesek kedvence lehet, ára kb. 2100 Ft körül mozog! :) 

Ez egy jóformán mindenmentes, mindent leszedő sminklemosó. Mármint tényleg, szemre, arcra, szájra, hosszan tartó és vízálló smink eltávolítására alkalmas, alkohol, színezék és parfüm mentes,  minden bőrtípusra megfelelő, dermatológiailag és klinikailag tesztelt, irritáló anyagoktól mentes sminklemosó termék. Továbbá nem tesztelték állatokon sem. Éééés, tényleg működik is! :D Az állaga olyan mint a micellás vizeké, (ezért történhetett meg, hogy egy kicsi ki is folyt belőle szállításkor, a "pattintós", nem 100%-os védelmet nyújtó adagolófej miatt, ő hagyott foltot a papíron egyébként) de ebben egy pici olajos alkotóelemet is vélek felfedezni, gondolom ez kell ahhoz, hogy kiválóan oldja a vízálló, tartós termékeket is, használat után egy rövid ideig érezhető ez az enyhén olajos réteg, de nem zavaró és nagyon hamar beissza a bőr. Minden szennyeződést, koszt és sminket pillanatok alatt eltávolít és tényleg a legtartósabb szempillaspirált is szépen, maszatolódás mentesen és alaposan leszedi, ráadásul használat után még hidratált, puha is tőle az arc, ragacsos érzés nélkül. Ha nem lenne ilyen drága - 250ml kb. 5000Ft -, akkor állandó lemosómmá válna, de így még húzom a szám :D, viszont ha lesz egy jó kis akció, akkor sanszos, hogy rendelek belőle. 


Nem csak sminktermékekre, hanem mint fent is említettem, minden sminkeléshez használatos eszközre, legyen az egy szemöldök csipesz, szempilla-göndörítő, spatula, bármi! Sminktermékek esetén krém, gél, púder állagú termékekre, rúzsokra, szemceruzákra kiváló. Eltünteti róluk a bacik, kórokozók majdnem 100%-át. Használata baromi egyszerű, kb. 30 centis távolságról lepermetezzük a terméket, majd várunk úgy 1-1,5 percet és használható is. Én első alkalommal a fertőtlenítést egy cseppet közelebbi távolságból ejtettem meg, így bőven került rá a termékből, ami az elillanás idejét is meghosszabbította, mondjuk tuti-biztos, hogy fertőtlenített lett :D. Hű társam, ha több sminkalany érkezik hozzám. Egyébként nem csak sminktermékekre használom, hanem minden olyan arcápoló és testápoló termékre, ami tégelyben lapul!  (A 240ml kb. 5600Ft, a 100ml pedig 3800Ft)

Kizárólag ecsetek - legyen az természetes vagy szintetikus - tisztítására és fertőtlenítésére alkalmas spray. Használata elég egyszerű, úgy 15-20 centiről kell az ecsetekre fújni, majd egy papírtörlővel áttörölni. Ez nagymosások között vagy a megtisztított, de egy ideig úgymond "álló" ecsetek - ha sok ecsettel rendelkezünk ez ugye előfordul :D - gyors, egyszerű és hatékony tisztítására alkalmas, ugyanis ahogy ráfújjuk az ecsetre - annyiszor amennyiszer szeretnénk - és körzünk a papírtörlőn vele, elég gyorsan eltávolítja a sminkmaradványokat, szennyeződéseket az adott ecsetről, utána finom, friss, citrusos illatúak lesznek, nyami. Viszont én kisebb ecsetek tisztításánál inkább a papírtörlőre fújok belőle és úgy körzök rajta, így sokkal kényelmesebb. Van, mikor messziről fújok rájuk egy keveset a fertőtlenítés miatt, ekkor nem törölgetem őket, hiszen nem került rájuk annyi, hogy eláztassa a szálakat, ezért baromi gyorsan elpárolog róluk. Nagymosásra a lenti terméket ajánlom inkább. (A 240ml kb. 3500Ft, a 100ml kb. 2800Ft)

Ecsetek, szivacsok, púderpamacsok tisztítására alkalmatos gél állagú, habzó fertőtlenítő tisztítószer. 
A szokásos nagymosások nem maradhatnak el, ha tényleg alapos tisztaságot szeretnénk. Én ezt havonta egyszer tuti elvégzem, illetve minden nagyobb, több embert érintő sminkelésem előtt/után. Ebből is nagyon nehéz kinyomni a terméket, ami ráadásul sűrűbb gél állagú. Inkább letekerem a kupakot és öntögetem. Az állaga átlátszó, nem folyós, az illata nagyon tiszta, tulajdonképpen nincs is :D. Maradéktalanul kihozza az ecsetekből a koszt, olajos és egyéb textúrájú terméket, a tusokat, a rúzsokat is, utóbbi kettőt egyenesen utálom kimosni az ecsetekből, de ez precízen és gyorsan kiviszi belőlük. A kabukikból is az alapozót, aminek megint csak baromira örülök, mert a víz kiver, mikor 4x mosod már át szappannal, de még mindig látni a szálak között maradványt, vá. Ilyenkor meleg vízzel átitatom őket, majd a tenyerembe nyomott gélbe körkörös mozdulatokkal belemasszírozom a szőrt, a szőrbe a gélt, na értitek :D, és míg a könnyebben mosható ecseteket mosom, addig bőven megoldja a szálak között lévő makacs szennyeződést a tisztítószer. Ekkor még nem habzik túlságosan, de már másodjára igen. Ezt a lemosót egyébként nem mondom olyan hú, de különlegesnek ilyen magas árért. (240ml kb. 3400Ft, 100ml kb. 2800Ft) 


Összességében...nagyon-nagyon örülök, hogy végre egy ilyen szett lapul a sminkcuccaim között, mert tényleg hihetetlenül hasznos termékeket tartalmaz, amiket valóban használ az ember :) Ó, és azt ki is hagytam majdnem, hogy azért is szeretem nagyon ezt a szettet, mert mind a sebbenzinnek és az alkoholnak igen erős szaga van, amit az alkohol tekintetében ki nem állok, fú, a gyomrom felfordul tőle, de komolyan, a sebbenzin szaga még úgy ahogy kibírható, de ezeknél a TPH termékeknél semmi orrot bántó illattal nem találkozunk, sőt, inkább kellemessel, ami vagy 80-100db ecset tisztításánál értelemszerűen sokkal jobban esik! Lehet ez bagatell dolognak tűnhet, de számomra felüdülés. 

The Pro Hygiene kollekció | Ár? eredeti áron 35 font, azaz kb. 13.000Ft, de nekem sikerült hozzájutnom nyár végi akció keretein belül kevesebb mint 6000Ft-ért! Ami marhajó vétel volt :D


Ti mivel tisztítjátok a sminkeszközeiteket, sminktermékeiteket? 


CONVERSATION

6 megjegyzés:

 1. Ez egy csoda lehet, komolyan. Most úgy érzem, azonnal haza kell mennem és fertőtlenítenem kell mindent, de nincs mivel, ááá... :/:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg remek kis szett, én most már fertőtlenítek akkor is, ha nem kell :DD

   Törlés
 2. Fúú, tényleg nagyon jó áron sikerült hozzájutnod a szetthez! Mindegyik nagyon jól hangzik és szívesen lecsapnék rá, de egy picit teljes áron drágállom őket :)
  Nekem legnagyobb szükségem az Antibakteriális sminkfertőtlenítő spray-re lenne :) Sokszor eszembe jut, hogy a szemöldökcsipeszemet nem takarítom le és hogy ez mennyire nem higiénikus o.O meg persze minden más eszköz tisztítására tökéletes megoldást nyújtana.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértek, eredeti árukon "kissé" húzósak :(, így tuti újravásárláskor megint valami akciós időszakot szeretnék kifogni :D, még az a jó, hogy sűrűn vannak ilyenek az állandó kódok mellett is.
   Ettől függetlenül tényleg csak ajánlani tudom azt a spray-t, igazán hasznos és hatékony! :)

   Törlés
 3. Nagyon jó ez a szett, még nem láttam, pedig imádom ezt az oldalt (is) :D Jó áron jutottál hozzá, így nagyon megérte szerintem, főleg hogy sokat és másokat is sminkelsz. A poszt elején lévő mondatokkal pedig teljesen egyetértek, le kell fertőtleníteni az eszközöket, amennyire csak tudjuk, nincs mese.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tulajdonképpen, ha nem dobta volna ki az akciós listában ezt a szettet, lehet én sem fedezem fel soha :D, bár az is igaz, hogy egyáltalán nem volt véletlen, hogy kiszúrtam, mert úgymond szállítás és adagolás szempontjából mindig vergődtem az alkohollal meg a sebbenzinnel :D, de azért így sokkal könnyebb lesz.
   Igen, abszolút egyetértek, ez talán a legalapabb mind közül!

   Törlés