The Body Shop | All in one Instablur


Ha valaki zsíros vagy kevert a bőrrel rendelkezik, sajnos a "fénylő bőr probléma" egész évben gondot okoz, hol jobban, hol kevésbé. Én ebbe a kategóriába tartozom, a T vonalam nagyon hamar átfénylik a nap folyamán, persze nem mondom erőteljes zsírosságnak, de ennek ellenére is igen zavaró tud lenni, nem szép látvány, ezért az erre való arcápoló termékek mellett a mattító alapozók, púderek és primerek is hű társaim. Most egy utóbbi termékről lesz szó, a The Body Shop All in one Instablur-ról.

Néhány infó róla...
Minden bőrtípusra és bőrtónusra ajánlott, önmagában vagy tartós sminkalapként használandó bőrhibákat javító, áttetsző korrektor 5 hatással, úgy mint:
- 12 órán át tartó mattság
- Egyenletes bőrfelszín
- Kisebb pórusok
- Kevesebb bőrhiba 
- Tartósabb smink


Örültem, mikor lehetőségem adódott kipróbálni, mert mattító primerekből sosem elég! :D A tesztelése tulajdonképpen már nyár közepétől elkezdődött, ahogy kézhez kaptam és azóta nincs hét, hogy ne használnám, ráadásul még máson is alkalmazom és így is bőven van még benne, tehát ez a 25ml elsőre lehet kevésnek tűnik, de mivel nem kell belőle sok, így jó darabig tartó mennyiség. Az állaga kellemesen sűrű, géles, szilikonos, könnyű eldolgozni, az adagolása is egyszerű, illata nincs. Felvitele után a bőr természetesen matt kinézetű, ezt úgy értem, hogy nem élettelenül, művien matt, hanem marad egy leheletnyi, egészséges bőrfénye is. Továbbá a bőr egyenletesebb, a pórusok kisebbek, tapintásra selymes, puha érzetű. Fontos, hogy tényleg nem kell belőle sok, mert ilyenkor hajlamos kukacosodni bizonyos alapozók alatt és van olyan bőrtípus, hiába kevert, és hiába viszek fel sokat vagy keveset, akiről alapozás közben egyenesen lejön az egész, én ezt magamon nem tapasztaltam, de nagyon érdekes, gondoltam megemlítem. Egyébként valóban szebb és tartósabb rajta az alapozó, nem irritálja a bőrt és nem is szárítja azt, de a 12 óráig tartó matt hatással azért vitatkoznék, a fele már reálisabb, ha pedig használunk egyéb mattító terméket, akkor akár 8-9 órára is kihúzhatjuk a matt hatás idejét. Továbbá a zsírosodás is szép fokozatos, ha lehet ilyet mondani és nem is erős mértékű. Szóval azt mondom, hogy annak ellenére, hogy nem mattít 12 órán át mégis tökéletes ez a teljesítmény egy mattító primertől, mert volt már olyannal dolgom, ami 2-3 óra múlva átfénylett. Bár nem is került ilyen sokba, mint ez. Igen, sajnos az 5490 Ft nem éppen kevés. De itt is tudok kontrázni egyet, mert a MAC mattító primerje, ami picivel olcsóbb, dettó 25ml, textúrában szinte ugyanez, áttetsző, géles, szilikonos és szintén ugyanígy működik, hatásos, de az állaga darabos, kezelhetetlen, totál horrorrá teszi a használatát (már elgondolkodtam, hogy csak nekem ilyen? esetleg már akkor romlottan adta az eladó? mert akkor is ilyen volt) és van a fent említett is, ami könnyen kezelhető, szuperolcsó, de csak 2-3 óráig számíthatok rá. És ha azt nézzük milyen sokáig elég ez az Instablur, az ára megtérül. Szóval végül is viszonyítás kérdése. 
Összességében...működik, ez kétségtelen, én igazán megszerettem és úgy használom, hogy bízom a hatásában, számíthatok rá, ha mattításra és egy jó sminkalapra van szükségem. Persze lehet egy erősen zsíros bőr esetén mit sem ér, de akinek mérsékelten áll fenn ez a probléma, nyugodt szívvel tehet egy próbát vele. Egyébként az Instablur most szemre való Instablur Eye változatban is megtalálható 5390Ft-ért, ami 3az1-ben, korrektor, primer és élénkítő is. 

Honnan? The Body Shop üzletek és webshop Mennyiért? 5490Ft Mennyiség? 25ml

A hatása pedig itt próbáltam illusztrálni. Szerintem magáért beszél :)


Ti próbáltátok már ezt a fajta primert?
Van olyan mattító primer, ami nektek bevált és ajánljátok?:)
Egyáltalán szeretitek az ilyen termékeket? :D


CONVERSATION

4 megjegyzés:

 1. Én ezt a MAC mattítót használom:
  http://www.maccosmetics.com/product/793/343/Products/Multi-Use/Matte/index.tmpl
  Nem tudom, hogy Te erre gondoltál-e, de ez nálam nagyon bevált és egyáltalán nem darabos az állaga, pedig már majdnem két éve megvan. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen-igen, rá gondoltam! Nekem is működik, de már megvásárláskor darabos állaggal kaptam :(, akkor ezek szerint én voltam az, akire az eladó rásózta az x ideje ott állt, megváltozott állagú terméket. Tulajdonképpen külön van benne válva a szilikonos, meg az olajos rész. Nem büdös és nem is okoz irritációt, mattít ahogy kell, arra egy rossz szavam sincs, csak éppen azt a darbos állagot ugye nehéz kinyerni a pici csőrős végű tubusból, plusz feltenni is horror mert potyog minden hova :(

   Törlés
 2. Épp egy mattító primer beszerzésén gondolkozok...és épp egy másik TBS primert néztem ki, mégpedig a Matte-It -et. De ez is nagyon szimpi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, téényleg, a Matte It! Miközben írtam a posztot totál kiment a fejemből, igaz, még én személyesen nem próbáltam, de a briteknél best seller termék, ez sejtet valamit! :D

   Törlés