Opti24 | Szemüveget online.


Az Opti24 online optika jóvoltából nemrég lehetőségem adódott kipróbálni az online szemüvegvásárlás élményét. Mivel nyáron két napszemüveget is netről rendeltem, hozzáteszem nagyon pozitív tapasztalatokkal, gondoltam dioptriás szemüveget sem lesz olyan nehéz feladat. 
Lassan 10 éve vagyok szemüveges, sajnos nem látok túl jól messzire, mindkét szemem -0.75-ös. Istentelenül zavar, viszont egy szerencsém van, tényleg imádok szemüveget hordani, szép kerettel meg még inkább, de sajnos egyik szemüvegemről sem mondható el, hogy olyan igazán Nikis lenne, így duplán örültem, hogy végre olyan keretek közül válogathatok, amik közel állnak az ízlésemhez. 
Nehéz is volt a döntés, mert nagyon sokféle méretű, fazonú és színű szemüvegkeret közül lehet szemezgetni. A lencsék saját igényeinkre szabva készülnek, így a sztenderd dioptriás mellett, készítenek multifokális, fényre sötétedő és polarizált lencséket is. Aminek pedig külön örültem, hogy dioptriás napszemüvegeket is találunk náluk! Az árak: egyszerű dioptriás lencsék esetén 19.900Ft és 22.900Ft.  Az én választásom végül erre az egyszerű, letisztult, elegáns fekete, "teljes keretes" szemüvegre esett, drága Narvik-omra. Jaj, nekem annyira tetszik! :)


A rendelés tulajdonképpen totál egyszerűen ment, mivel rendelkezem orvosi papírokkal, minden mért mértékkel rajta, így nem volt más dolgom, mint beírogatni, amit kellett. A szemüvegem 2 hét alatt készült el, de mivel ebbe sajnos belesett a karácsonyi időszak is, így kicsit többet vártam az érkezésére, de abszolút megérte. Egy fehér műanyag, nem túl jó minőségű tokban érkezett, táskába nem is teszem, mert szétnyílik 3 másodperc alatt. Még szerencse, hogy van itthon biztonságosabb szemüvegtokom. Járt még hozzá egy hófehér lencsetisztító kendő, de én sokkal jobban kedvelem a tisztítószerrel átitatott lencsetisztító kendőcskéket, sokkal alaposabban tisztítanak. A szemüveg maga viszont igazán szuper! Rugalmas, de masszív műanyagból készült, nagyon-nagyon kényelmes viselni, nem szorítja a fejem, nem nyomja az orrnyergem és kevésbé törékeny, mint merevebb társai. A lencse mérete elég nagy, de ez is volt a cél, hiszen nincs annál rosszabb, mikor a keret megtöri a látott képet, ezért is voltak ez előtt félkeretes, damilos szemüvegeim. Ettől függetlenül mégis fura volt először tevékenykedni benne :D, amit már mára szerencsére megszoktam és i-m-á-d-o-m. Szerintem és mások szerint is jól áll az arcomhoz ez a fazon, szóval tényleg nagyon örülök! Összességében...minden félelmem ellenére tényleg nem volt nehéz feladat, most már tudom, hogy ez a típusú keret jól áll az arcomhoz, így a legközelebbi választás sem lesz nehéz dió. Bár ez a Narvik keret jelenleg nincs készleten, ajánlom a hasonló Bergama-t, ami most akciós vagy a Düsseldorf-ot! :)
CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése