Lanvin | Éclat d'Arpége


Parfüüüümposztiii  :D Nem titok, hogy én az a parfümkedvelő lány vagyok, akinek tuti, hogy minden évszakhoz és hangulathoz, eseményhez, ruhához :D van legalább egy több parfümje, amit ezekben a hónapokban előszeretettel visel magán. Igen ám, de nekem az az igazi tavaszi illat, amiről tényleg csak a tavasz ragyogása, frissessége és vidámsága jut eszedbe, igencsak hiányzott a kollekciómból. Persze itt van Elie Saab L'Eau Couture parfümje, ami csodás, friss, virágos illat, de nekem a benne lévő zöld mandula és vanília mégiscsak megédesíti ezt a fenséges illatkompozíciót, amitől valahogy elegánsabb, nem olyan, amit minden nap magadra fújsz, csak azért, hogy viselj magadon valami tavaszit, kell neki az alkalom, mondjuk egy tavaszi esküvő, party.
Tulajdonképpen azt sem tudtam, hol keressem "A" tavaszi parfümöm, de nem is kellett több, az univerzum a segítségemre sietett :D és kezeim ügyébe kevert egy női magazin vagy valamelyik parfüméria magazinja, nem is tudom már pontosan melyik, és ott volt Ő, a leírása után szinte biztos voltam benne, hogy kell nekem és imádni fogom és ez lesz az én tavaszi parfümöm! 

Néhány információ a parfümről....
Az illatot Karin Dubreuil álmodta meg még 2002-ben a Lanvin divatháznak, de az Éclat d'Arpége sikere azóta is töretlen. Egyébként az első Arpége parfüm 1927-ben született meg, nevét Marguarite nevű lányának zongoraleckék közben előadott arpeggiójáról kapta. Az Éclat d'Arpége jegyei:
Fej: orgona, szicíliai citrom
Szív: bazsarózsa, lilaakác, barackvirág, zöld tea
Alap: ámbra, pézsma, libanoni cédrus


A parfüm jegyeinek olvasása közben ugye Nektek is valami fenséges illat ugrott be, drága tavasz kedvelőim? :D Tudom, tudom, én is így éreztem elsőként....
Majd mikor megláttam a csomagolását, óh. Egy erős, átlátszó műanyag dobozban érkezik, mint egy drága kincs, egy értékes, becses mű. Érzi az ember, hogy valami különleges élményben lesz része, ha kiemeli belőle, az orgona-lila folyadékot tartalmazó kerek üveget, rajta a Lanvin ház aranyló logójával, az aranyló kupakkal, amiben két karika kapaszkodik meg és aminek tetején egy csodás kő virít. Az üveg egyszerű, kerek formájának és a pompás, díszes kupakjának kontrasztja számomra magát a parfümöt is ábrázolja, mert maga az illat valóban nem egy extázist okozó parfümélmény, de mégis, ha viseli az ember, finom, fenséges nőnek érzi magát, aki az egyszerűségében is csodálatos!


Első fújásra a bőrömön citrom és az orgona vibráló párosa érződik, bár lehet sokan az orgona csokor pompázatos jegyeit szeretnétek végig érezni, bizonyára van olyan bőr, amin így is van, rajtam viszont a frissítő fás, teás, citromos jegyek dominálnak, a benne lévő virágok - bőrömön az orgona, de olykor a bazsarózsa érvényesül - illatának lágy finomságával megszelídítve, annyira tiszta és üdítő, de mégsem túl "keserűen" citromos és friss hála a virágoknak, amit én nagyon kedvelek benne, mert így olyan illattá válik, ami bár kimondottan tavaszi, de mégis bármilyen alkalomra megállja a helyét, mert nem karakterizál, inkább komfortos viselet, ami érvényesülni hagy, soha nem fojtó, sokkalta inkább simogató. Tartósságát tekintve én elégedett vagyok vele, a reggel 7 körül magamra fújt illatot még este 7-kor is lágyan érzem, ruhán pedig egészen mosásig.
Nem is tudom hol olvastam már azt a véleményt róla, hogy nem az a parfüm, amit majd százan kérdeznek meg, hogy jaj áruld el mit viselsz, de megfogják jegyezni magukban, hogy milyen finom illatod volt...én is abszolút így gondolom, éppen ezért, aki vágyik egy szelídebb, komfortosabb, de mégis csodás illatra, akkor csak ajánlani tudom! :)


Én az Iparfüméria oldalán rendeltem egy jó kis akció keretein belül kb. 1 hónappal ezelőtt, de a nem akciós árai is a parfümnek barátinak mondhatóak :) Katt ide értük!Nektek mi a kedvenc tavaszi parfümötök? :)
Egyáltalán használtok évszakok szerint?


CONVERSATION

2 megjegyzés:

  1. Nekem sokáig ez volt a kedvenc parfümöm! Nagyon nőies illat,talán ez volt benne az,amit nagyon kedveltem.

    VálaszTörlés
  2. Még mindig ez a kedvenc parfümöm!

    VálaszTörlés