ZOEVA | Cocoa Blend paletta


És imigyen vala a Zoeva Cocoa Blend palettája! Hát nem elképesztően gyönyörű? Csokoládé ihlette!  "A kísértés íze." Együtt alszunk már két hete :D. 
Na jó, a viccet félretéve ismét egy olyan palettáról van szó, ami közel került a szívemhez. Talán a vészesen közelgő karácsony miatt, ami már most nagy lelkesedéssel tölt el vagy mert úgy néz ki, mint egy tábla Lindt csokoládé különleges, limitált kiadása, számomra ez a paletta kimondottan ünnepi darab. Mindegy, hogy az exkluzív hatást keltő aranyló csomagolást nézem, vagy a benne rejlő tíz csodaszép szemhéjpúdert, azonnal egy karácsonyi look vagy egy elegáns party-ra szánt smink ugrik be. Persze az árnyalatok ismét remekül lettek összeválogatva, így nappali smink elkészítésére is alkalmas lehet, na meg őszre is kiváló, én mégis alkalmi palettának tartom számon a készletemben! :) Nézzük hát egy kicsit közelebbről...


A csomagolása, mint fent említettem igazán pompásra sikeredett, a taupe alapszín az arany mintázattal igazán elegáns, enyhe Art Deco-s hatást kelt, talán eddig ez csomagolás tetszik a legjobban a Zoeva paletták közül! A minőségére továbbra sincs panasz, a tükör hiányára még mindig :D sosefogommegszokni.


Szintén fent említettem, hogy remekül összeválogatott árnyalatok kerültek bele, - 3 matt, 2 csillogó, 2 selyemfényű és 3 metál fényű - és most először tapasztaltam azt, hogy a változatos textúrák minőségbeli különbséggel is járhatnak. Persze ne gondoljatok semmi katasztrofálisra és tulajdonképpen csak két színt érint :D, a felmerülő problémákat pedig némi építgetéssel és óvatossággal kiküszöbölhetjük.
A két gyenge láncszemet kivéve továbbra is iszonyú jó minőségű szemhéjpúderekről van szó, jól kezelhetőek, könnyű velük dolgozni. 
A 2 selyem és a 3 metál fényű puha, szinte már-már krémes textúrájú, egy húzásra intenzívek a színek, nem fakulnak a nap folyamán sem. A 3 matt árnyalat textúrája is puha, bár kissé száraz, viszont nagyon jól tapadnak és ők is pigmentáltak, szintén tartják egész nap az intenzitásukat. 
A két csillogó, vagyis az egyik sajnos csak a palettában, de róla lent bővebben, nos vegyük az intenzíven glittereset (Infusion), ami remekül pigmentált, a csillámok is szépen látszódnak benne, nem potyognak belőle szerencsére, mondhatni egynemű a bázis színnel, amibe került, viszont mivel aprócskák, annyira azért nem látványosak, de mégis megadják a "glam faktort", azt az extrát, amitől különleges. 


Az abszolút "gyenge láncszemek" pedig:
Substitute for Love, ami saajnos nem elég pigmentált, egy rétegben szinte nem is látszik és kerültek bele aprócska arany csillámok is, de hogy minek?!, ugyanis felvitelkor abszolút észrevehetetlenek, csak a matt hatás érvényesül és bár a szín intenzitásán az építgetés remekül segít, a csillámok továbbra sem látszódnak sajnos. - A lenti képen láthatóak az icpici csillámocskák, élőben azért jóval látványosabb, meg hát csiiilllám :D, tényleg sajnálom, hogy ezt a látványt csak így élvezhetem -

A másik pedig a Delicate Acidity, aminek a színe csodálatos, pigmentált is, viszont miután megsimiztem a felületét, a "nananananaa, erről nem volt szó" mondat suhant át a fejemben, mivel sajnos iszonyúan porzik. Legelőször olyan érzésem támadt, mintha pihepuha, finom pigmentet - vagyis... hogyismondjam, "loose powder-t" -  préseltek volna össze, mert tényleg annyira selymes, puha és könnyed, mintha egy tégely pigmentbe nyúltam volna bele, és maga a könnyed textúra eldolgozása is ugyanilyen mozdulatokat igényel, felvisz >satíroz > épít > satíroz > épít. 
Erről is készítettem képet, - mármint a porzásáról - amit lent láthattok, nála egyedül a felesleg leütögetése nyújt megoldást és az, hogy laza szőrű ecsettel eszünkbe se jusson belenyúlni.


Felső sor színei balról jobbra:
Bitter Start: matt, sárgás tónusú krémszín
Sweeter End: selyemfényű, barackos-rózsaszín árnyalat arany fénnyel
Warm Notes: metál fényű burgundi 
Subtle Blend: metál fényű barna 
Beans are White: matt étcsokoládé barna 
Alsó sor színei balról jobbra:
Pure Ganache: metál fényű, meleg tónusú arany 
Substitute for Love: matt, narancsos tónusú karamell barna, szinte észrevehetetlen arany mikro glitterekkel 
Freshly Toasted: matt pirosas tónusú barna 
Infusion: mintha a matt étcsokoládé színt teleszórtuk volna gazdagon arany mikro glitterekkel
Delicate Acidity: selyemfényű lilás tónusú taupe 


Összességében...
ugyancsak egy olyan paletta a Zoevától, amit az apró hibái ellenére csak ajánlani tudok. Tökéletes, ha alkalmi sminkekről van szó és tökéletes akkor is, ha fanatikusan imádod a csokit! :D 
A paletta ára továbbra is 17.50 euró, ami kb. 5300Ft. 

Ha szeretnétek a palettát megvásárolni itt megtehetitek

CONVERSATION

10 megjegyzés:

 1. Uuuuuh, nekem nagyon tetszik ez a paletta! Egyszeruen csodalatos! En hetkoznapra is el tudom kepzelni magamon. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon egyetértek, gyönyörű palettát alkottak Zoeváék! :) Nekem még hétköznapi smink készítéshez nem akart a kezembe mászni :D, pedig a 4 matt meg a Sweeter End jók lennének hozzá.

   Törlés
 2. Gyönyörű a csomagolása és a paletta is, wow! *.*

  VálaszTörlés
 3. Az egyik legszebb paletta, amit valaha láttam. Még mindig erősen kívánságlistás ez a darab :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abszolút megértem! :) Nekem most az En Taupe, ami izgatja a fantáziám :D na meg az ebben a kollekcióban lévő ecsetszett *mély sóhaj*

   Törlés