Prada | Candy L'eau


Emlékeztek még a tavaly szeptemberi kívánságlistás bejegyzésemre? Ott említettem meg Candy L'eau-t és azt is, hogy számomra a legtökéletesebb illat lenne hideg, didergős napokra. Akkor még csak írtam róla és vágytam rá, ma már - így 1 év elteltével - ezen az esős, hűvös és szeles őszi napon viselem is. 

A történet viszont úgy lesz szép egész kerek, ha elmesélem a történetünket. Ugyanis ez alatt az egy év alatt én már kijelentettem azt is: "nincs is rá szükségem". Te jó ég, mennyit, de mennyit számít, hogy az ember bizonyos illatokat milyen évszakban szagol meg, vagy hogy mi vele a célja (Arabella most írt erről egy remek posztot, itt elolvashatjátok! :)). 
Mivel sokat gondoltam rá, hogy én mennyire finomnak éreztem Candy L'eau-t, mikor először szagoltam, ezért szinte bármikor, ha parfümériába tettem a lábam tesztcsíkra került, a pénztárcámban még most is ott van néhány belőle :D, de volt, hogy megkértem az eladót fújjon a csuklómra egy keveset. Talán nyár közepe volt, az az igazi 30+-os idő, mikor utoljára éreztem az illatát. Szagoltam a tesztcsíkot és nem értettem mi lett azzal a melegen körülölelő, puha, édes, púderes és végtelenül nőies illatommal, amiért én annyira odáig voltam...mert amit én akkor éreztem, az kicsit sem hasonlított rá. Szomorú és csalódott voltam. Nem is néztem felé többet, úgy gondoltam, így már nincs is rá szükségem.

Aztán idén, mihelyst beköszöntött az első hidegebb, ősziesebb nap, elérkezettnek láttam az időt, hogy  fűszeres, melengető illatra váltsak. Elő is vettem a parfümös fiókomból a Shiseido ZEN Concentrated parfümjét (ha szeretnétek róla is írhatok bővebben!), fűszeres, citromos tea illata van, imádom nagyon. Egy ideig ki is elégítette az igényeimet, de hiányzott belőle valami édes. Pedig ahogy hűlt az idő, én úgy éreztem egyre erősebb vágyat egy édesebb parfüm iránt, ami körülölel és melegít a hideg napokon, ami eggyé válik minden sálammal. Amit alig várok, hogy a napom elején magamra fújjak, mert tudom, hogy iszonyú jól esik majd viselni.

Fogtam is magam, kis-híján kiolvastam a Fragranticat, átnyálaztam a neten fellelhető összes "legjobb parfümök őszi/téli hónapokra", "legfinomabb gourmand parfümök" posztot. El is készült egy kis lista, amivel beballagtam a Müllerbe, és már az idegbaj kerülgetett, hogy az a néhány ígéretes darab élőben és rajtam is borzasztó volt. Végül úgy döntöttem bízva a parfümös osztályon lévő eladó szakértelmében, ami mint kiderült, nem volt neki (természetesen tisztelet a kivételnek), mert arra a kérésre, hogy kérem mutasson nekem őszi/téli évszakra szánt édeskés, akár fűszeres illatokat, az összes friss, tavaszias illat megmutatásával reflektált. Badumtss. Mikor már a nem is tudom hányadik parfümöt szagoltuk ebben a kategóriában, azt kívántam bár kilőne valaki a holdra és akkor a legkisebb gondom lenne, hogy milyen illatom legyen, mikor hideg van és fázom.

Megköszöntem a segítségét és a teákhoz vettem az irányt, hogy majd otthon jól leiszom magam bánatomban, mikor pont azon a soron távoztam, ahol a Candy L'eau is ki volt rakva. Az égiek is így akarták, mert bár az orromban cseresznyevirágok és friss rózsák buliztak, úgy éreztem adnom kell neki egy utolsó esélyt. Rá kellett jönnöm, hogy az illat nem veszett el vagy változott meg, csak nem az a darab, ami 35 fokban jól esik az embernek, óh, ellenben 14 fokban... Mikor már hazafele tartottam vált biztossá, ő lesz az illatom a hideg hónapokra! 


Mivel nem szerettem volna parfümériában megvásárolni horror áron, így maradt a szeretett és megbízható Iparfüméria, ahol a 80 milis teszter ára oly kecsegtető volt, hogy nem tétováztam, be is került a kosaramba!
Nem csak azért döntöttem a teszter változat mellett, mert ár-érték arányban nagyon megérte, hanem azért is, mert a kupak magához a testhez közvetlen tartozik, nem lehet levenni, így nem veszik el az élmény, amit egy parfüm csomagolása nyújthat.
Márpedig a Candy L'eau üvege igencsak pazar látványt nyújt. Klasszikus formái igazán elegánsak, az arany, a fekete és a púder színek hármasa viszont modern és nőies külsőt kölcsönöz neki, az apró részletek - mint a bőr hatású sáv a Prada felirattal vagy a Prada Candy nyomat a kupak alatti területen - mind-mind exkluzivitást árasztanak.

Néhány általános információ róla...
A Candy L'eau 2013-ban jelent meg két évvel a fő illat, Candy piacra kerülése után, egyfajta lágyabb, játékosabb változataként. A "Candy hármashoz" - benzoin, fehér pézsma és karamell -, ami mindegyik illatban megtalálható, kerültek még citrusos jegyek, szicíliai mandarin és citrom és borsókavirág is, ami a virágos akkordokért felel.
Az illatpiramis így néz ki:
Fejjegyek: citrusok
Szívjegyek: borsókavirág
Alapjegyek: benzoin, fehér pézsma és karamell


Kifújás után olyan érzésem támad, mintha karamellizált citrom illatát érezném. Finom, édesen savanyú. Számomra hideg reggeleken a legnehezebb felkelni, mikor tudod, hogy a meleg takaró alól kibújni kész horror lesz, és a készülődés is vontatott. A legjobb lenne visszabújni egy jó meleg teával az ágyba és pihenni még 1-2 órát. Egy ilyen reggelen az első fújás ebből a parfümből mindig felébreszt. Pont addig tart ez a hatás, míg elkészül a sminkem, szépen összeszedem magam és tudom, hogyha kilépek az ajtón, kint bizony barmi hideg lesz. De addigra már teljesen elhalványulnak a citrusos jegyek, helyükre lép teljes mellszélességgel a karamell és ezt szelídítvén a virágos jegy is. Ennek a két akkordnak puha, meleg, krémszínű kardigánként körülölelő púderes, édes-virágos kettőse annyira melengető, lágy és nőies, hogy őt viselve a hideg is jobban esik! Én pedig ezt a hatást vártam és boldog vagyok, hogy nem kell tovább keresgélnem. Imádom!

Ha valaki esetleg attól félne, hogy az Aquolina Pink Sugar egy drágább változatát emeli le a polcról nem kell aggódnia. Annyiban van közük egymáshoz, hogy mindkettő gourmand illat. Csak míg a Pink Sugar iszonyúan bódító, vattacukros és gyümölcsös, 20 év alattiak számára ajánlott, addig a Candy L'eau egy szép, szofisztikált, virágosan édes alkotás, húszas éveiben lévő fiatal hölgyeknek.

Persze, ha ezt is literszám locsolod magadra, nem leszel túl népszerű. Két fújás bőven elegendő, hogy egész nap simogasson. Tartósság szempontjából én abszolút elégedett vagyok vele, a bőrömön is egész nap érzem, ruhán pedig mosásig.Ha szeretnéd megvásárolni, akkor katt ide! :)

Nektek van kedvenc parfümötök a hideg hónapokra? 

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése