Bioderma | Atoderm olajtusfürdő


Nemrég érkezett hozzám a Bioderma új, Atoderm olajtusfürdője száraz, nagyon száraz, atópiás bőrre kifejlesztve az egész család számára, már újszülött kortól is! 

Néhány infó róla...
Egyedülálló, biológiailag biztonságos, 33%-ban lipidpótló és tápláló összetevőket tartalmazó összetételének köszönhetően nyugtatja és védi a bőrt a környezeti ártalmakkal szemben. Hipoallergén, továbbá mentes szappantól, parabéntől, tartósítószertől és mesterséges színezőanyagtól.
Növényi biolipidek:
kókusz- és napraforgóolaj-észterek, a megfelelő lipidréteg újjáépítése révén erősítik a bőrt, enyhítik a bőrfeszülést és csökkentik a bőrirritációt.
Skin Barrier Therapy ®:
 biológiailag aktív hatóanyagai révén meggátolja a Staphylococcus aures baktériumok adhézióját, amely a bőrszárazság és bőrirritáció súlyosbodásáért felelős.
PP vitamin:
stimulálja a lipidszintézist a bőrben, ezáltal segít újjáépíteni a bőr természetes védelmi rendszerét. A bőr újra simává és rugalmassá válik, visszanyeri és hosszú távon megtartja kényelmes komfortérzetét.
26 potenciális allergéntől mentes gyümölcs- és virágillat jellemzi. Textúrája lágy, nem zsíros, nem ragad, könnyen leöblíthető. Arcra és testre is egyaránt használható! 
Kapható 100, 200 milis és 1 literes kiszerelésben is. 


Kint éppen eszeveszettül fúj a szél, hideg van, az eső is esik, azt hiszem a legmegfelelőbb ilyenkor írni egy hidratáló olajtusfürdőről! Ugyanis a hideg szél vagy a szél és a hideg :D, bent pedig a fűtés pillanatok alatt kitudja szárítani a bőröm. Nem figyelek oda egy kicsit és mindjárt érzem és látom, hogy kezd húzódni, tapintásra is érdesebb és finom kis cserepesedés is látszódik rajta.
Hogy az állapot ne súlyosbodjon, sőt, megszűnjön, érdemes már zuhanyzás közben elkezdeni a hidratálást egy tápláló, hidratáló tusfürdővel, de az sem rossz, ha már a testradírunk is tele van jó kis olajokkal, puhító, hidratáló összetevőkkel. 

Én hideg hónapokban különösen igénylem a krémes, gazdag tusfürdőket, viszont ez az olajos-krémes formula a Bioderma esetében számomra teljesen más élményt nyújtott. Egyrészt nagyon híg, folyós, szinte vízszerű - éppen ezért kimondottan ajánlom, hogy a pumpás kiszerelést válasszátok, ha megvásárolnátok, ami lezárható is -, így valamelyest szabályozható az adagolása, de még így is tuti kifolyik valamennyi, az én kezemből legalábbis :D. Másrészt sajnos, vagy nem sajnos?!, de alig-alig habzik. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy a selymes, pufi habok jobban táplálják és tisztítják a bőröm, mint ez a fajta, szinte semennyire sem habzó tusi. Nagy habok helyett eldolgozáskor lágy, krémes réteg képződik, ami lemosáskor tejszerűvé változik. Visszafogott, kellemes illata van, kicsit gyümölcsös, mézes zöld-teás, nyam nyam. De hiba allergéntől mentesek az összetevők, aki érzékeny az illatanyagokra, sajnos vigyáznia kell, hiszen ez is okozhat bőrirritációt! Reméljük illatmentes változatban is elérhető lesz egyszer :), és ha már káros összetevők, sajnos tartalmaz szulfátot (Laureth-2 néven).

Szerencsére nekem pihe-puha, selymes bőrt eredményezett és hosszan tartó hidratáltságot. 2-3 használatot követően teljesen rendbe tette a lábszáram és a karomat is (ezek jellemzően hamarabb kiszáradnak), persze ehhez nyilván hozzájárult a radírozás és a gondos testápolózás is, de némelyik tusi még ronthatott is volna a helyzeten sajnos, így örülök, hogy ez erről az olajtusfürdőről nem mondható el. Egyedül a folyós és nem habzó állagával nem sikerült teljesen megbarátkoznom, így bevált procedúra nálam, hogy egy nyomás a Baba narancsvirágos, sheavajas tusfürdőből, egy nyomás a Biodermából, így habzik is, duplán hidratál és az illatuk is mennyei egyveleget alkot! Tudom, hogy a habzás egyéni preferencia kérdése is, de nekem hiányzik ez a tulajdonsága...

Ó és említik az arcon való használatot is, bevallom őszintén, hogy én ennek nagyon örültem, mert sokszor előfordul, hogy pont nincs a polcon arclemosó, és más tusfürdőt nem merek az arcomra kenni, mert akárhogy nézem, a benne lévő parfüm és szulfát ellenére is ő a legszebb összetevőjű tusfürdő a repertoáromban jelenleg, így bátorkodtam kipróbálni. Az eredmény alaposan, de kíméletesen eltávolított smink és egyéb szennyeződés. Nem marad húzódó érzés utána, sokkal inkább itt is selymes puhaság. És a szememet se csípte! Juhú :D 


Összességében...
hát, nem is tudom hogyan vélekedjek róla, mert bár remekül hidratál, pihe-puha bőrt eredményez arcon és testen is, és az illata is finom, nagyon jót tett a kiszáradt bőrömmel, csak sajnos alig habzik és igen folyós is, utóbbi számomra abszolút tolerálható, míg előbbi talán kevésbé ilyen árak mellett.
Ugyanis 100 ml 2855 Ft, a 200 ml 5438 Ft, az 1 literes pedig 11966 Ft, ami OMG kategória számomra egy tusfürdőért, tekintve, hogy nem egy exkluzív, 100% tisztaságú darab.
És hozzáteszem azt is, hogy a Bentley Organic tusfürdők 250 milis kiszerelésben 1390 Ft-ért csodaszép összetevőlistával rendelkeznek!
Én nem is tudom milyen esetben adnék ki ennyit egy tusfürdőért, szerintem soha. Egyszerűen irreálisan magas ár érte.

A termék beszerezhető gyógyszertárakban, a Bioderma webshopjában(most akciósak!!!) és Iparfümérián is.


Mit szerettek jobban? Habzó legyen/ ne legyen? :D 
Van kedvenc tusfürdőtök? 
Mennyit vagytok hajlandóak kiadni egy ilyen termékért?

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése