Paco Rabanne | Olympéa AquaAz Olympéa után idén megjelent az Olympéa Aqua egy frissebb, üdébb verziójaként az anyaillatnak. 
Nagyon örültem, hogy a birtokomba került, hiszen egy Pixiboxnak hála kipróbálhattam az eredeti verziót egy kis minta formájában, ami bőven elegendő volt, hogy megszeressem, így nem is volt kérdés, hogy izgatottan vártam az Olympéa egy "könnyedebb" változatát, már ha ezt az illatot lehet könnyűnek nevezni :D 

Az illat a citrusos-vizes illatkategóriába sorolható, jegyei:
Fejjegyek: kalábriai bergamott, vizes tónusok, keserű-narancs 
Szívjegyek: gyömbérvirág
Alapjegyek: vanília, só, ámbra, kasmírfa


Az üvege gyönyörű! Egy istennő által inspirált parfümnek nem is igazán álmodhattak volna szebbet. A lágyabb tónusú rózsaarany és a tejüveg pedig nekem tökéletesen visszahozza a vizes jegyeket a parfümben és arra enged következtetni, hogy szofisztikált alkotással állunk szemben.

Első kifújásra a citrusos jegyek kiválóan érezhetőek, semmilyen más jeggyel nem keveredve. Nagyon kirobbanó és friss. Imádom benne azt, ahogy végigkövethető a citrusos jegyek halványodása és egyúttal az édesen sós vanília kibontakozása, míg végül ki nem teljesedik a vizes jegyekkel karöltve. Ez a kiteljesedés a bőrömön fél-háromnegyed órán át érezhető intenzíven, magabiztos és akár drámainak is mondható, mígnem fokozatosan csendesül. Mintha rászólna a kasmír és az ámbra, és finom, puha simogatással intenék nyugalomra. Végül így érezhető rajtam egész nap.

Édes illatról van szó ez kétségtelen, de az orrom mindvégig érzi a sósságot mellette, így számomra nem egy fejfájdítóan édes, szirupos öntet, amit minden reggel magamra locsolok, hanem mint a süteményben a csipet só vagy a karamellában a tengeri só szemek, kiemelik az "ízeket", ebben az esetben a vanília édességét a bőrömön. Az ehhez tartozó vizes jegyek még inkább frissítenek a sós vanílián, és a fent is említett ámbra és kasmírfa jegyek pedig pici puhaságot adnak az illatnak. Nagyon nagyon tetszik a bőrömön. Az pedig még jobban, hogy igazán hosszan tartó. Még fürdés után is lágyan érezhető a bőrömön, sálon és ruhán pedig egészen mosásig. Ráadásul két fújás egész napra bőven elegendő, ennél több már nem hiszem, hogy kellemes.

Gondolkodtam azon, hogy miért is szerethettem meg ennyire, ilyen rövid idő alatt, mígnem rájöttem, hogy hasonló Thierry Mugler Womanity illatához, ami az én jollyjoker illatom, odáig vagyok érte már évek óta. A Womanity csodásan egyensúlyoz a sós-fás-vizes és az édes-puha-fügés vonalon, mint egy nő erős és törékeny oldala.. Addig az Olympéa Aqua sós-vizes jelleme sokkal visszafogottabb, jobban érvényesül a puha és édes jegyek jelenléte a parfümben, amitől tényleg ízig-vérig nőies lesz! :) 


Összességében...
egy igazán finom parfümnek tartom az Olympéa Aqua-t, és nyugodt szívvel ajánlom azoknak, akik kedvelik az édesebb illatokat és nem félnek egy kis csavartól benne. A magas ára ellenére szerintem kiadós parfüm, hiszen intenzív, tartós, nem kell belőle sok egyáltalán.

A parfüm megtalálható a kiemelt parfümériákban - Douglas, Marionnaud, Müller - és webshopokban is, itt és a Notinon is.
 Az 50ml ára 20.100Ft, a 80ml pedig 26.000Ft, persze ez parfümériánként/ webshoponként eltérő lehet. 

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése