Random | Ha a cégünk rossz hírét kelti a blogger, bepereljük!
Lányok, akik blogoltok és olvasók, akik nem láttok a színfalak mögé, nem is tudom hol kezdjem, de szeretném leírni a történetemet, ami köztem és egy magyar webshop embere között zajlott és zajlik éppen.
Talán a kezdő bloggereknek címzem ezt a bejegyzést, hogy ne legyetek olyan naivak mint én voltam a blogolásom kezdetén. Soha ne becsüld alá magad, ne legyél gyáva, ne félj és ne féltsd magad, se a blogod, ha bármi negatív ér majd, erősebb és tapasztaltabb leszel tőle, állj ki magadért! Bárcsak én is ezt tettem volna és már az első rám mért nyomás után lelöktem volna magamról ezt a terhet, de én hagytam, hogy ehelyett magamat és blogomat féltsem és nyeljek, nehogy már az elején kicsináljon, megkeserítse azt a hobbit, aminek minden szabadidőm szenteltem és arról írtam, amit imádok. Az utóbbi időben mégis ez történt.

Hát vágjunk bele. 2011 elején indult ez a webshop, tudjátok a "smink bevásárlóközpont". Számtalan olyan márkát terveztek behozni és hoztak is kis hazánkba, amik addig elérhetetlennek tűntek, kitörő örömmel fogadtam a hírt és osztottam meg Veletek is. A megkeresésüket szinte el se hittem, egy éves se volt még a blogom és már egy ilyen komolynak ígérkező webshop ajánl fel együttműködést? Nehéz volt elhinni. Igent mondtam a személyes találkozóra, ahol megbeszéltük az együttműködés részleteit. Anonimitást kértek, azzal az indokkal hogy a külföldi blogolást az a hozzáállás jellemzi, hogyha valaki ingyen kap tesztelésre valamit, akkor érheti őt és a webshopot is emiatt atrocitás, hogy hiteltelen a blogger (bár akkor úgy gondolkodtam volna, mint most, már ez árulkodó jel lehetett volna) továbbá más cégektől is lejárató kampány és ők ezt szeretnék kikerülni, ha lehet. Elfogadtam az együttműködést, mert ha rossz az adott termék, akkor rossz, azon nincs mit szépíteni és én így is tettem minden bejegyezésnél. Lejjebb még visszatérünk ennek jelentőségére. 

Nagyon szuperül ment az együttműködés, az ő részükről is így tűnt...egy darabig. A mostani helyzet ellenére is, én hálás vagyok, hogy általuk kipróbálhattam számos márka termékeit és kikerültek közülük mai napig imádott kedvencek, pl. a Sleek Brow Kit szemöldök szettje vagy a Sleek paletták. És hatalmas nyereményjátékokat is szponzoráltak, amiért nem győztem hálásnak lenni (istenem de naiv voltál Nikolett). Szinte minden szabadidőmet a blogolásnak szenteltem, a befektetett energiának köszönhetően a blogomat több cég is alkalmasnak találta arra , hogy kollaborációt ajánljanak fel, aminek úristen, nagyon örültem és többre igent is mondtam, továbbá nagykövete is voltam egy újonnan hazánkba kerülő amerikai márkának. Talán innen kezdődött az, aminek a mai napig érzem a következményeit.

Az illetőtől sorra kaptam a negatív ilyen-olyan megjegyzéseket, követelt és számon kért, persze olyan formában, amit még benyeltem, de mikor már olyan termékek érkeztek tesztelésre, amibe belenyúlt és ezt megjegyeztem, kezdett a türelmem elfogyni. Olyan bloggerek voltak nem kedves szavakkal illetve, akik nem működtek velük együtt, "kb. hogy ők ezt hogy képzelik?!". Talán ekkor hangzott el tőle a bejegyzés címében lévő mondat is. Érdemes rákeresni az akkoriban nagy port kavart gyakori kérdéses topikokra és megnézni milyen márkák és bloggerek, és ők miért vannak szidva és milyen bloggerek nem, tudom, hogy köztük voltam akkor én is. Sajnálom, hogy nem voltam bátor és emeltem fel a hangom, hogy gyanítom ki indította el ezt a topikot rólunk. De most már nem maradok csendben.

Az amerikai
 márka akinek rövid ideig a nagykövete voltam, szintén negatív jelzőkkel volt illetve,a termékeik minősége és az összes nagykövet, köztük az akkor legsikeresebb leányzó, aki ma már nem blogol, és én is éreztem, hogy kapom ezért az ívet, de még mindig nem szedtem össze a bátorságom, hogy azt mondjam itt elég. Majd megkeresett egy nagy webshop, akiknek örömmel mondtam igent az együttműködésre, hiszen náluk is számtalan olyan termék található meg, amiket érdemes bemutatni, megismerni. Ő ezt látta és megjegyezte, hogy nekik ugyan nagyon könnyű, külföldre bejegyzett cég, nem ide adóznak, így az áraikat is egyszerű alacsonyan tartani meg újakkal szerződni, mintha ehhez nekem, de még neki sincs semmi köze. 

.Én úgy voltam vele, hogy mi nem fogadtunk kizárólagosságot, hogy én márpedig a saját blogom csak az ő termékeiket mutathatom be, szóval who cares alapon, nem kommentáltam. Ő ebbe úgy néz ki nem tudott beletörődni (a mai napig sem) és se szó se beszéd megszűnt az együttműködésünk. Én nem kerestem őket, hogy mi történt, mert olyan kellemetlennek éreztem, (és a szívem mélyén talán meg is nyugodtam, hogy megszabadultam tőlük, tőle), így ennyiben maradt az egész. Még rendeltem tőlük egy darabig, mert a forgalmazott termékeiket szeretem a mai napig, lásd. Sleek, BarryM, de ők azóta sem közöltek ezzel kapcsolatban semmit, és már én sem rendeltem többet a webshopból és a blogon se jelent meg, mert megváltozott az ízlésem, a preferenciám. Ezen jobbára mindenki átesik.

Viszont a fent említett úgymond kapcsolat romlás és a tény, hogyha valami nem tetszett a termékben az leírtam, ezeknél a bejegyezéseknél arra lettem figyelmes, hogy frissen regisztrált - Melcsicicmic, Balogh Kamilla, Baba Gorbe, Sminkorult - néven valaki folyton mégis a termék/webshop mellett beszélt, utólag átnézve, akkor is ha jót írtam, akkor is ha nem. Egyre több ilyen hozzászólás érkezett a fenti neveken, és akkor már feltűnt, hogy ugyanúgy fogalmaz, olyan szmájlit használ, mint az emailekben, amit váltottunk. Megdöbbentett és elborzasztott ez a tény. De sosem volt bátorságom megkérdezni, hogy ez te vagy?! Nem tudom mit szólt volna. Ezeket a hozzászólásokat egyébként ti is láthatjátok, ha rákerestek azokra a márkákra, amiket ők forgalmaznak. Szünet következett be és én se blogoltam már olyan rendszerességgel egészen mostanáig. 

Ugyanis az utóbbi időben két kamu fb profil (utánanéztem) szinte majdnem minden posztom alá valami negatív, kötözködő hozzászólást írt, kiemelten azokhoz, amiben ajándékba kapott termékről írok valamit. Ebben a hozzászólásban az én munkámat legfőképpen, a terméket, a márka minőségét szidja. És már jegyezte meg, hogy sokat írok az adott webshop termékeiről, mégis mennyit kapok érte? Milliárdokat please :D. Szinte éreztem, hogy megint ez a nő az, és a mai napon pattant el a húr. Olyan személyeskedő, sértő hozzászólást írt olyan infóval, ami totálian bebizonyította, hogy az életemet rá, hogy ő az. Mérgemben fogtam és letiltottam mindkét profilját az oldalamról, így nem láthatóak a hozzászólások, de eddig bárki elolvashatta. Erre írt emailt ahol szintén sértegetett.
"még nem nőttél fel a feladathoz. Nagy karrierre ne számíts ezzel a hozzáállással. :-)
orrocskás szmájli, amit mindenhol használ, megjegyzem a fent említett kamu nevekkel való hozzászólásoknál is ott van) A blogod is egy nagy nulla már évek óta.
Szórakoztasd csak magad, hisz se kutyád, se macskád, se pasid.
És még őszinte sem vagy ...... 
Én elgondolkodnék a helyedben."

És még szebbeket is kaptam ám. Erre már válaszoltam, benne a ténnyel, hogy tudom, hogy ő az és szánalmas, hogy egy webshop, egy ember idáig süllyedhet. Azóta nem érkezett válasz. 

Pedig várom, várom, hogy erre írj valamit. De azt hiszem arra, hogy valakiben ennyi gonoszság és rosszindulat van, nincs válasz. Kívánom, hogy abban leld örömöd a jövőben, hogy valóban jót teszel másokkal és nem abban, hogy a mindennapjaikat keseríted meg. 

CONVERSATION

27 megjegyzés:

 1. Jézus, a Sleek felsorolásnál kezdtem el rájönni, kiről van szó...el tudom képzelni, hogy örültél, amikor megkerestek, de így nagyon nem érte meg...én az ilyet kidobnám a cégtől, mint macskát (...), nem is értem, hogy lehet bárki szerint ez elfogadható. Nagyon gáz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja, és az régen rossz, ha egy webshop a saját maga elleni "rossz hír keltésnek" veszi, ha egy általuk forgalmazott márka termékéről rosszat írunk...nem ők a márka, és egyébként is, nekik kéne felnőni: mindenki tudja, hogy egy rossz vélemény még nem jelenti, hogy az egész kukába való.

   Törlés
 2. Te jó ég ! :( Hogy lehet valaki ilyen aljas, és szánalmas.... :( Sejtem, hogy kiről van szó és nagyon elszomorít, mert nem gondoltam volna.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szeretem olvasni a blogod, így remélem, hogy a továbbiakban leszünk olyan szerencsések, hogy jobbnál jobb bejegyzéseket olvashatunk majd! :) Ne hagyd magad eltántorítani egy hülye miatt!

   Törlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. Én nem tudom személy szerint kiről van szó, de valóban elrettentő.

  Én a magam kicsi világában furcsának találtam, hogy 500 FB feliratkozó felett senki sem keresett meg, de az ilyen jellegű írások mindig meggyőznek arról, hogy tudok én jó lenni együtműködések nélkül is. Persze örülnék neki... de ott van a de.

  Én a blogomon nem engedek névnélküli kommentelést. Tudom ettől sokkal kevesebb lesz a komment, de nincs szükségem az olyan jellegű megnyílvánulásokra, hogy béna vagy meg hogy el kell gondolkodni...

  A FB viszonylag könnyen moderálható, de persze lelkileg megterhelő ilyeneket olvasni.

  Remélem a lelkesedésed és az egyenúly heyreáll. Maradj ember, őszinte, szerethető.

  A magyar smink árusító honlapok egy nagy rakat átverés, Szlovákiába adóznak, még így is rettenet drágák. Nevetséges, hogy a W7 palettákát háromszor annnyiért adja mint itt, meg az is, hogy köztudottan kappintás paletták a másik bolt húzótermékei.

  Hajrá tovább!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha "sminkorult"-kent meg "sminkcica" vagy mittomen hogy kommentel valaki azt ergo "nevvel" teszi, ha ezen a neven regisztral be, ezt sehol nem tudod kiszurni, meg ha nagyon akarod is.

   Törlés
  2. A legtöbben lusták beregisztrálni. Az aki mindenáron bele akar szúrni egy nagykést a másikba, az persze megteszi, de a kisebb rugdalózások ezzel megakadályozhatóak.

   Törlés
 5. Niki, en eszmeletlenul sajnalom ami veled tortent! Elkepzelni sem tudom hogy ez mennyire bosszanto, megalazo helyzet lehet. De azt tudom, hogy jol tetted hogy megirtad ezt a posztot. En lehet a webshop nevet is megirtam volna, mert bocsi, ez nem hitelrontas. Ez ergo "vevoi" panasz, ez zaklatas amit csinalt, kb kirohognek mindenhol ha fel merne jelenteni, mert hat volt olyan hulye hogy mindezt emailben szepen leirja. Javaslom h minden kommentjerol ha tudsz Ip cimmel egyutt ments le, az emailjeit is keresd vissza es mentsd le mert azok a bizonyitekok ellene es ha esetleg perelni (amit nem fog, mert sztem csak be akar ijeszteni teged, megis mivel tudja a hitelrontast bizonyitani ha Neked meg van bizonyitekod az o viselkedesere) ezeket fel tudod hasznalni ellene. Tenyleg szivbol remelem h megoldodik a dolog, elhal a szitu es minden ok lesz. Ne felj ezek utan azonnal lepni a buzos egy egyuttmukodes, igenis allj ki magadert, a munkadert, a blogodert, mert jo vagy es egy ilyen senkihazi ne hagyd h eltantoritson. Puszi es kitartas! (Telorol irtam, ezert nincs ekezet:))

  VálaszTörlés
 6. Undorító, amit egyesek megengednek maguknak.
  Nekem is van sajnos rossz tapasztalatom, az egyik cég még az elején küldött egy szerződést, hogy írjam alá, amiben az is benne volt, hogy semmi negatívat nem írhatok a termékekről. Ez volt a szerencsém, mert természetesen ilyet nem írtam alá. Ezután még érdekesebb volt látni, amikor másokhoz megérkeztek tőlük a tesztcsomagok...
  Kíváncsi lennék, hogy tudja e a cég, hogy a kedves munkatárs hogyan viselkedik veled, nem lenne érdemes tűrniük. Anno mikor az L.A. kampánylányai lettetek, rengeteg helyen jelent meg olyan kommentáradat, hogy mennyire szar a márka, nem is igen értettem a dolgot.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rami azert az LA magyarorszagi tevekenysegere boven rafert a "kommentaradat" mert egy dollaros cuccokat adtak tobb ezer forintert es hirdettek luxusmarkakent dollarshopos cuccot...erosen vicces volt.
   Amit meg ez a no lemuvel Nikivel az ultragaz es mekkora lenne mar, ha kapna egy feljelentest zaklatas miatt.....

   Törlés
  2. Na igen egyébként, mi már az hogy egy cég alkalmazottja kvázi privát stílusban (mert hát ez, hogy más bloggereket szid, meg leírja, hogy kit perelne) irogat más cégekről meg kérdőre von, hogy kikkel működik együtt az ember?! Azzal foglalkozzon, amihez köze van, mert nem Niki barátnője, hogy kommentelgessen meg ráirogasson folyamatosan.

   Törlés
  3. Bettynova,
   Nekem van/volt tőlük palettám, igaz nem Mo-ról, hanem külföldről, így négy palettát vettem egy áráért. :D
   Azt mondom inkább az árakkal szálltak el anno, azt nem lőtték be, de nekem személy szerint a termékek minőségével nem volt bajom.

   Törlés
 7. Egészen örülök, hogy abbahagytam a blogolást.. Ez nevetséges.

  VálaszTörlés
 8. Atya. Úr.Isten. Azért az nagyon kínos, hogy egy magát webshopnak, komoly cégnek kiadó valami ilyen szinten nyilvánuljon meg. Sajnos a magyar cégek esetében ez a kollaboráció vicc szinten működik, sajnos van elég kellemetlen tapasztalatom. Lehet, hogy csak 2-3 céggel működöm együtt, de azokkal ez öröm és nem szenvedés. Remélem túl tudod tenni magad az eseten, és örömöd leled majd a blogolásban megint.

  VálaszTörlés
 9. Szomorú volt ezt olvasni, de nagyon örülök, hogy kiadtad magadból. Nem is értem, hogy egyébként mire volt ez a viselkedés jó, mert előre nem haladtál sem te, nem pedig ő. Ráadásul, azt kell hogy mondjam, hogy eléggé nem megalapozott az, amiket írt, mert a bloggerek közül neked van egy kedves stílusod, és jó hangulatot is árasztasz magadból, így ilyen légből kapott dolgokat nem is tudom honnan vett az illető... Szerintem csak üzletileg féltékeny volt rád, hogy igazából idővel a kapcsolatotok megromlott, te sem úgy mutattad be a termékeket, ahogy ő elvárta volna, más megkereséseket is kaptál- másrészről viszont olvasott blog vagy és félt, hogy elveszít téged.
  Igazán szomorú, hogy idáig kellet fajuljon a dolog, de nagyon becsüllek azért, mert emberien vitted véghez ezt a kommunikációt is!
  Nitulinoval nagyon is egyetértek, tényleg mindent ments le, mert ha tényleg ilyen elmebajos az illető, akkor később ha akadékoskodna, simán hasznát veszed.
  Kérlek ne hagyd, hogy ilyen emberek elvegyék tőled az alkotás örömét - mert ez erről szól(t), Téged akar(t) megtörni. :S

  VálaszTörlés
 10. Nagyon sajnálom, ami történt veled! Hihetetlen, hogy ez az illető mennyire szánalmasan kezelte a helyzetet, ez csak őt minősíti. Én két évig blogoltam, igyekeztem nagyon jó minőségű bejegyzéseket készíteni, de úgy éreztem nem keltette fel a blogom senkinek az érdeklődését. Viszont ilyen áron és ekkora kiszolgáltatottság mellett már nem is igazán vágyom rá :/
  Kitartást kívánok neked az elkövetkezőkhöz! Nagyon bátor vagy hogy felvállaltad ezt a problémát és az utolsó idézett sorokat pedig nehogy komolyan vedd, biztos szánalmas az élete és csak energiavámpírkodni akar :)

  VálaszTörlés
 11. Ez az egész annyira abszurd. Nagyon sajnálom, remélem mihamarabb megoldódik a dolog. Annyira igazságtalannak és nevetségesnek tartom, hogy valaki ilyen "profizmussal" kommunikáljon a cégével együttműködőkkel. Főleg, ha azok semmi mást nem tettek, csak rendesen elvégezték a munkájukat.

  VálaszTörlés
 12. Mivel nem voltam benne 100%-ig biztos, hogy melyik webshopra gondolsz, most visszakerestem a régi írásaidat, és igen, feltűnő néhány komment. És ami még feltűnt, basszus annyira jó posztokat írtál már régebben is! A képeid nagyon szépek, részletes a beszámoló, mindenre kiterjedő, a sminkjeid meg WOW! Írtam már Neked, de most ismét megteszem, a Te blogod az egyik kedvencem, és nagyon hiányoltalak ebben a bizonyos időszakban!
  Jól tetted, hogy most megszólaltál, remélem sikerül túltenned magad rajta, bár tudom, nehéz nem bosszankodni rajta. Minősíthetetlen a személy, és a webshop hozzáállása, pedig én is rendeltem már tőlük, most elgondolkodom, fogok-e a jövőben.

  VálaszTörlés
 13. És az a szomorú, hogy nem is gondolta volna szerintem soha senki erről a webshopról, hogy ilyen undorító húzásokhoz folyamodnak, nagyon megdöbbentő :( De örülök hogy leírtad, mert ezzel nem csak hogy kiadtad magadból, de egy kicsit az olvasók is belelátnak a "ragyogás és a glamour" mögé - mert bloggerként sem egyszerű és szuper csodás minden és mindig. Kitartást kívánok!

  VálaszTörlés
 14. Elmondhatatlanul sajnálom a történteket, de az esetből nem te jössz ki rosszul, hanem a webshop, ahonnan sokan rendel(t)ünk sok mindent, és a kapcsolattartó, akiről szinte mindannyian tudjuk, hogy kicsoda.
  Örülök, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, mert biztos vagyok benne, hogy sokak számára tanulságos lehet.

  Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy hitelrontásért azt a bloggert/ magánszemélyt perelhetik be, akik szerződést írtak alá, hogy ingyentermékért és/vagy pénzért cserébe kizárólag jó véleményt fognak írni a cég portékájáról.
  Lehet, hogy naiv vagyok, de én biztosan nem írnék alá egy ilyen szerződést, pláne meg nem úgy, hogy nem is tudom, mikor mit fognak nekem kipostázni...

  VálaszTörlés
 15. Jézusom, ilyen van??????:( Csilla vagyok,anno Millacsilla... :(

  VálaszTörlés
 16. Nem gondoltam volna erről a webshopról, hogy ennyire aljas. Jól tetted, hogy megírtad ezt a bejegyzést, ilyennek nem szabad elsikkadnia. Az biztos, hogy nem rendelek innen soha többé semmit, nem szeretném, hogy ilyen emberekhez kerüljön a pénzem, inkább fizetek egy kicsivel többet. :(
  Kitartást!! :)

  VálaszTörlés
 17. Kicsit meglepődtem, hogy ilyenre vetemedtek... igaz én a szerb kirendeltségtől rendeltem, de telefonon is beszéltünk az egyik hölggyel, és nagyon jó fej volt, oda meg vissza voltam, hogy micsoda minőség itt minden. Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy cég megengedi, hogy egy munkatárs így bánjon velük dolgozó bloggerrel, vagy "civillel", még rosszabb, ha ez parancsba volt neki adva.
  Nem fogom ez az őrült ember miatt leírni az egész webshop-ot, és továbbra is vásárlok onnan (legfőképp, mert csak onnan bírok ilyen dolgokat), de kicsit megrengett most bennem a bizalom, még mindig nem hiszem el ezt az egészet...
  Köszi, hogy leírtad ezt nekünk!

  VálaszTörlés
 18. Mint márka tulajdonos én is hozzászólnék: nagyon igazad van!!! A tesztelés azt jelenti, hogy elfogadjuk a pozitív vagy akár negatív véleményt. A pozitívnak örülünk, a negatívból tanulunk. Én nagyon hálás vagyok minden bloggernek aki időt és energiát szán a termékeink kipróbálására és vélemnyezésére.

  VálaszTörlés
 19. Nagyon sajnálom ami veled történt! Nem is értem hogy miért kellett eleve titkolni a webshop nevét hiszen a linkeléssel is nagyob a googleon a természetes találati arány. Viszont így ezzel a hozzáállással sokkal kevesebb lesz, mert nem csak ketten olvassuk a blogodat hála istennek. :) Ezt a semmitmondó "gondolkodj el magadon" klisét legutóbb egy agresszív nőtől hallottam amikor rám akaszkodott és nem hagyott békén egy nagyon régi ügy miatt.

  VálaszTörlés
 20. Nagyon nagyon köszönöm mindegyikőtöknek a hozzászólást, a biztatást, a megerősítést és a segítséget, tippeket! Ez nekem rengeteget jelent, sok erőt ad <3. Mikor megírtam ezt a bejegyzést nem is sejtettem, hogy ennyien támogattok majd. Ha ezt szóban kellene elmondanom tuti hebegnék habognék, vagy elbőgöm magam :'D, de tényleg köszönöm lányok, és meg fogom neki mutatni, hogy rossz embert kezdett ki és nem tudja tönkretenni azt, amit én annyira szeretek!!!

  VálaszTörlés