Bdellium Tools | Studio Eyes 12 db-os ecsetszett


Szükségem volt már egy olyan ecsetszettre, amiben kimondottan szemre való darabok vannak, ugyanis egyre nyilvánvalóbb volt, hogy bizony rám fér a garnitúra frissítés. Elhasználódtak szegénykéim, így többtől is meg kellett válnom, de előtte mindegyiknek szépen megköszöntem, hogy ilyen sokáig szolgált :) *hüpp*
Kutakodásba is kezdtem, hátha találok valami megfelelően összeállított, jó minőségű ecsetszettet, ami lehetőleg nem 120ezer forint :D, de hát nem akadt horogra semmi... Aztán, bár teljesen más miatt (természetesen tea miatt) az iHerb-en időztem, mikor szembejött velem ez a Bdellium Tools 12 darabos ecsetszett. Gyorsan utána is néztem mit kell tudni róla és egy kis gondolkodás után úgy döntöttem legyen, megveszem, próba szerencse! 


Nagy vonalakban a Bdellium Tools ecseteiről...

A márka ecsetei 4 különböző kategóriába sorolhatóak:
Studio vonal, ami tulajdonképpen a márka "basic" vonala, ez annyit jelent, hogy magas minőségű, profi ecsetekről van szó, széles kínálattal, természetes és szintetikus szőrből készült fejekkel, rikítóan sárgára festett, minőségi fa nyéllel és alumínium hüvellyel.
________________________________

A másik a Maestro vonal, ami a leírás szerint luxus minőségű ecseteket kínál szintén professzionális vonalon belül, minőségibb réz hüvellyel, ami állítólag sokkal tartósabb és erősebb. Az ecseteknek elegáns, feketére festett nyelük van, aminek anyaga és az ecsetek szőrei viszont teljesen megegyeznek a Studio ecseteivel. Amin felhúztam ám a bal szemöldököm, mert bár lényeges, hogy az ecsetek ne essenek szét két használat után, de a szőrük minősége, illetve hogy ezek a szálak hogyan és mivel vannak a hüvelybe ragasztva éééés ez a hüvely hogyan lett a nyélhez illesztve sokkalsokkal fontosabb. Nem a hüvely anyaga döntő fontosságú abban, hogy profi ecsetet fogunk a kezünkben. Ha a szál/ragasztás/illesztés kuka, akkor kedves gyártók, karistoljam fel a nikkelezett réz hüvellyel a szemhéjpúdert, mert az minőségi anyag?! Pedig ez az egy eltérés a két kollekció között alaphangon 1000Ft-os különbséget jelent, de bizonyos ecsetenként, szettenként még többet. Bdellium Tools, kérlek. Ezt a lelketek mélyén ti sem gondolták komolyan :D.
________________________________
Aztán ott van a Bambu vonal, bambusz nyéllel, vegán, szintetikus sörtékkel, tisztelegve a öko-tudatos vásárlók előtt. Ezek a Bambu szettek többféle vidám színben -pink, lila, sárga és zöld - elérhetőek.
_________________________________
Aztán ott van a szintén professzionális felhasználásra szánt Special SFX vonal bambusz nyéllel és szintetikus szőrrel, speckóbb ecsettípusokkal maszkoláshoz, sebkészítéshez. 


Az általam vásárolt szett a Studio vonalat erősíti. Az ecsetszett 12db ecsetet tartalmaz kimondottan szemsmink elkészítéséhez és egy tépőzáras tokot, ami meglepően jó minőségű, - hogy így bele is vágjak a véleményezésbe :D -, a külseje puha, kellemes tapintású műbőr, a belső, erős vászon könnyen tisztítható és a varrások is szépek, kényelmesen elférnek benne az ecsetek is. Teljesen rendben van :)


Ami az ecsetszettet illeti: azért esett a választásom végül erre, mert remekül össze lett válogatva, minden olyan darabot tartalmaz, ami egy szemsmink elkészítéséhez szinte elengedhetetlen - ha komolyabban érdekel a sminkelés, máskülönben nem feltétlen van szükség ennyire :) - a 714-es ecset jelenléte fogott meg leginkább, mert úgy tapasztaltam, hogy ezt a típust ritkán teszik bele egy komplett ecsetszettbe, márpedig irtó hasznos, ha az alsó szemhéj sminkjét szépen kidolgozottá akarod tenni. 

 Örülök annak is, hogy valóban stramm, jól összerakott ecsetek, a méretük is kiváló, nagyon kényelmes velük dolgozni. A nyelük feltűnő, élénk sárga színe eleinte furcsa volt, de ilyen külsőségeken nem fogok ugye fenn akadni, ha amúgy álom velük a munka. És tulajdonképpen a legtöbbjével ez így is van, de szomorúan tapasztaltam, hogy a természetes szőrű ecsetek közül kettő sajnos szúr, karistol, amitől nem voltam túlságosan elragadtatva, még szerencse, hogy a többire - kivéve persze a kefét :D - ez nem jellemző, ahogy az sem, hogy hullajtották volna a szálaikat akár mosáskor, akár használat közben, márpedig amióta megérkeztek nyüstölöm őket rendesen :). De nézzük a szettecske darabjait közelebbről is:


785: nagy fejű, lazább szőrű satírozó ecset, aminek számomra szúrósak a szálai, így hiába satíroz megfelelően, karistol. Nope.
780: tömött, de rugalmas kis fejű kúpecset, aminek szálai szerencsére puhák és szeretem is alkalmazni külső V-ben, szemhéjzugokban, alsó szemhéjon, mélyítő vonalban, szóval majdnem mindenhol :D
778: nagyobb, lapos fejű, lazább tömöttségű árnyékoló ecset, ami az én szemhéjméretem esetén tökéletes a színek felhordására a mozgó szemhéjra, szemöldökcsontra és satírozáshoz is megfelelő. Puha, nem szúr. Juhú.
776: közepes fejű, lazább szőrű satírozó ecset, szeretem ám, mert kis pihepuha, tökéletes a mérete, gyönyörűen satíroz, de tényleg, sitysuty és tökéletesen elvan dolgozva a szemsminkünk :D


772: kis fejű satírozó ecset, egészen puha, rugalmas szálakkal, színek felapplikálásához és satírozásához is bátran használom. 
766: közepes méretű, vágott fejű satírozó ecset, nos, ez az ecsettípus számomra olyan mehh :D, mármint pihepuha, laza szőrű és jól lehet vele satírozni, de mégse nyúlok érte sokszor.
763: közepes fejű, kissé kemény, de egészen rugalmas ecset, viszont nem olyan vékonyak és definiáltak a szálai, hogy szép és precíz tusvonalat lehessen vele húzni ezért én kimondottan szemöldökecsetté avanzsáltam :D
760: aprócska fejű, tömött, erős szálú tusecset, amivel szép, vékony és precíz vonalakat lehet húzni. 


755: kis fejű, erősen tömött ecset, ami kiváló a belső szemzugba, vagy kisebb területeken szemhéjpúderek "feltapogatáshoz", mivel szálai karistolnak, emiatt én satírozó mozdulatokkal nem szeretem használni.
733: szempilla/szemöldök kefe, erről túl sokat nem tudok mondani, nem túl durvák a sörtéi szerencsére, teszi a dolgát.
714: közepes keménységű, szempillatőhöz való ecset, amit egyszerűen imádok, a kedvencem mind közül! Kiválóan alkalmas vékony vonal húzására is a szempillatőnél. Használható tus/szemöldök ecsetnek is, vízvonalra és mindenféle precíz munkához egyaránt. 
710: kellően tömött, erős szálú, de egészen rugalmas fejű tusecset, ami alkalmas vékony és vastag tusvonal meghúzására is precíz kis farkincával :D 


Nos, összességében örülök, hogy ők lettek az utánpótlás, mert remek a minőségük és jól kihasználhatóak, sokat nyúlok értük. Akciósan sikerült hozzájutnom a szetthez 11.800Ft-ért - eredeti ára 16.000Ft körül van - ingyenes szállítással, szóval abszolút megérte és csak ajánlani tudom ezeket a Studio ecseteket a márkától!


Ha szeretnétek megvásárolni, akkor kattintsatok ide :)


CONVERSATION

2 megjegyzés: