Beautyblender | Pretty.Posse szett


A sminkszivaccsal való alapozás nem feltétlen számít újdonságnak, gondolom sokaknak ismerős lehet a háromszög alakú "sajt" szivacs, amit szinte bárhol beszerezhetünk. Nekem speciel még most is van itthon belőle! :D Régen ezzel alapoztam, ezzel vittem fel a korrektort, testfestéket is! És még sokan mások is, akár a mai napig. Megfelelt az alapozók és egyéb krémes termékek felvitelére szárazon vagy benedvesítve, akárcsak a Beautyblender. Na, de nem összehasonlítós poszt lesz a mai, csak egy kis visszatekintő, hogy a régi szivacskínálat mekkorára nőtte ki magát a Beautyblendernek hála. 

Az ikonikus pink szivacs világuralomra tört és tökéletesítette, mondhatni kimaxolta a szivaccsal való sminkelést. Jelen pillanatban alig akad olyan márka, aki ne hozta volna ki a saját kis Beautyblenderjét, ezáltal mindenki számára elérhetővé téve ezt az eszközt. Szerencsére az sem fog problémát jelenteni, hogy különböző formák közül válogass, a klasszikus tojásdad alaktól a szinte már egészen precíz munkát biztosító, élesen vágott darabokig, tényleg mindenféle a rendelkezésünkre áll, de már találunk egészen apró méretű beauty blendereket is, amik korrektorok, krémes szemhéjpúderek felvitelét teszik egyszerűbbé, és testre való, nagy méretű is kapható, a színválasztékról nem is beszélve! Jó, nyilván minőségbeli különbségek azért vannak, de szuper, hogy már ezer meg egy beauty blendert kapni!!! A teljesség igénye nélkül néhány: Barely, Real TechniquesBrushArt, Kell a Púder!, CatriceBlend it!, Ebelin, H&M, Ebay.


Én elsőként a Real Techniques original, narancs színű darabját próbáltam ki, ami sajnos nem hozta a várt WOW hatást, (azóta viszont brutál lett a szivacskínálatuk!!!! :D) így jutottam el az ős szivacstojáshoz :D, a Beautyblenderhez, de nem apróztam el, úgy voltam vele, ha már kísérletezésre adom a fejem, jöjjön egy olyan szett, ami nagyobb betekintést enged a márka világába és többféle terméket is tartalmaz, úgy mint:
- Beautyblender Original sminkszivacs
- Micro.mini korrektor szivacs
- Rea-activate spray (18ml)
- Mini solid szappan
- Bling.ring sminkszivacs tartó

Nagy hiba volt javában pink dolgokat pink háttérrel fotózni, de remélem megbocsájtotok nekem ezért! :D Rég írtam ilyen hosszú posztot, szóval nagy levegő, lássuk őket részletesebben:________________________________

Beautyblender Original
________________________________

A lényegre is térek: IMÁDOM! Pehelykönnyű, pihepuha és rugalmas. Annyira jó érzés pesztrálgatni :D, mint egy stresszlabda. Igeeen, tudom, fent mondtam, hogy nem összehasonlító poszt lesz, de a pontos leíráshoz és élethűbb elképzeléshez ez az RT/BB összehasonlítás talán segíthet, főleg annak, akinek pont Real Techniques szivacs van a készletében és eszébe jutott már, hogy kipróbálná az eredetit.
Nos, a RT szivacshoz képest tényleg sokkal könnyebb, puhább, érezhetően más textúrájú a kettő, az RT kis tömörke és a mérete is nagyobb szárazon, kicsit nehezebben is dagad meg víz hatására és nem olyan számottevően növekszik meg. A BB pedig víz hatására még puhábbra és 2x nagyobbra dagad. Számomra sokkalsokkal kellemesebb élmény volt a Beautyblenderrel dolgozni, érezhető, tapintható és látható is a különbség, de fontosnak tartom kiemelni, hogy ettől a Real Techniques szivacs egyáltalán nem rossz, csak máshogy jó! :DD Na de ennyit az összehasonlításról.

A bevizezett Beautyblenderrel való alapozás egy álom! Hiába vesz igénybe egy kicsit hosszabb időt, abszolút megéri, meg simán rálehet érezni a nekünk szimpatikus eldolgozási módra, "pamacsolásra" :D, jól kézre áll és úgy nyomhatjuk össze, formálhatjuk, hogy az arcunk különböző területeire - orr hajlat, arccsont, pofi - tökéletesen illeszkedjen. Annyira szép, egyenletes és természetes hatású vele a végeredmény, mindegy, hogy vastagabb vagy egészen vékony rétegben vittük fel az alapozót, krémkontúrt, pirosítót, highlightert. Más termékkel egyszerűen nem lehet ilyen hatást elérni. Még az olyan alapozókat is "megszelídíti", amiknek szép felvitele azelőtt szinte kínszenvedés volt. Nálam ilyen az Artistry Exact Fit, a MaxFactor Facefinity, a Mac Studio Fix Fluid és a HolikaHolika Sweet Cotton BB krém.

Talán a titka abban is rejlik, hogy a BB-t nyomogató, pacsmagoló mozdulatokkal használjuk, kevesebb a húzgáló mozdulat, így jóformán beledolgozzuk, beleütögetjük a bőrbe a terméket, nem a bőrünk felszínén húzzuk jobbra-balra, tehát a legkisebb pórusba is belekerül az alapozó egyenletesebb arcfelszínt adva, míg a nedves szivacs által, effektíve vízzel együtt dolgozzuk a termékeket a bőrbe, amitől talán hidratáltabb, lágyabb összképet kapunk, de aztán lehet totális hülyeségeket beszélek :D, viszont az tény, hogy gyönyörűen lehet vele dolgozni!!! Száraz állapotában én mattító púder feltapogatására használom a T-zónámban, de a híres "baking" technikára is hibátlan.

A tisztítása a szettben lévő mini szappannal történt. Nem mondom, hogy nem kerekedett ki a szemem, mikor konstatáltam, hogy ereszti a színét!!! Nagyjából a 4-5. mosásnál hagyta abba. Kicsit kétségbeejtő, bár alapozásnál ilyen rózsaszínes tónust a bőrömön sosem tapasztaltam, szóval nem tudom. Talán a szappan ennyire brutál? Tény, hogy az enyémből minden koszt kiszedett és úgy néz ki minden alkalommal, mint újkorában :D. A tisztításnál én fontosnak tartom, hogy olyan helyre tegyük ahol tökéletesen kiszáradhat, hogy még véletlenül se pangjon benne a víz, jáj de undi még leírni is :D, ahogy fürdőszobába se tenném soha a párás levegő miatt, mert mindkét esetben borítékolhatjuk a bacik megtelepedését. A tárolásról egyébként lent is szó lesz!____________________________

Beautyblender
Micro.Mini 

____________________________

Rá nagyon kíváncsi voltam, a Beautyblender kipróbálása után meg pláne, ugyanis ebbe az apróságba minden jó bele van tömörítve :D. Meg sem lepődtem, a korrektorok felvitele a szem alá sosem volt még ilyen jó, ahogy a krémes szemhéjpúderek és a primer felvitele sem. A csúcsos része pont beillik a szemhéjzugba, így könnyű precízen dolgozni vele ezen a területen is. Az orr kontúrozásához és highlighter felapplikálásához is príma.

Kis mérete ellenére tényleg nem érdemes alábecsülni, jól ujjra áll, kényelmes vele dolgozni.
A tisztítás is jól megy, simán kimostam belőle a tartós KIKO krémes szemhéjpúdereit, a Mac Paintpotját, Zoeva és UD primereket is, viszont a mini blender neonzöld színét nem, semmit nem eresztett belőle, vagy csak nem volt annyira szembetűnő? Bízzunk az előbbiben!
Egyébként ezeket a Mico.mini beautyblendereket kettes(5400Ft) és négyes(8500Ft) csomagolásban árulják. Egyetlen negatívum, hogy nem tudom hogy és hol tárolni, kis aprócska, már hittem azt, hogy sosem találom meg úgy elrejtőzött :D, de hála neon színének és a türelmemnek, meglett!____________________________

Mini Rea.activate
spray 

____________________________

Szerintem iszonyú jó ötlet ez az "aktiváló" spray illetve az alapötlet, hogy spray segítségével nedvesítem a sminkszivacsom, eredetileg olyan helyzetekre találták ki ezt a terméket, mikor nem áll rendelkezésünkre folyóvíz - utazás, fotózás, csőtörés :D -. Én viszont ezt a nedvesítési módot onnantól kezdve használtam rendszeresen, mikor egy álmos reggel nem volt kedvem kiballókázni a fürdőszobáig és megnyitni a csapot. Vannak hibái, de jól működik!!!

Hogy mit kell tudni még róla? Kétfázisú, felrázandó termék, viszont, hogy melyik fázis mit tartalmaz azt nem találtam, de egy kis kutakodás után azt igen, hogy parabénmentes és van benne ásványi anyag-komplex - magnézium, kálium, nátrium és cink - , ez a keverék újraéleszti és frissíti a bőrt, míg a varázsmogyoró és lencse kivonat összehúzza a pórusokat, kisimítja a bőrt, az aloe vera, uborka kivonat és hialuronsav pedig hidratálja, nyugtatja és ragyogóvá teszi. Wow, tele van ám minden jóval :) és kevésbé jóval is, - bár ezt leírva nem találtam sehol -, de levendula illóolajat is tutipityu, hogy tartalmaz, amitől egészen erős, tiszta levendula illata van és rózsaszín színezéket. Előbbi, mikor kifújom a kézfejemre, szárazolaj érzését adja, utóbbi pedig pár használat után szépen kiült a kupak szélére.

Szerintem ez a két összetevő abszolút felesleges volt bele. Persze a rózsaszín fázis esztétikailag dob rajta, jól mutat, meg hát ugye rózsaszín, de nem túl bizalomgerjesztő, hogy kiül a kupakra és a rózsaszín pigmentek, amiket kimostam a sminkszivacsból ezzel jól visszafújkálom rá :'D, majd az arcomra, jó, nem fog neki ártani, de mégsem örülök neki.
Az illóolajokat pedig nem mindenki arca bírja, másrészt a levendula illatát sem, hiába vannak jótékony hatásai is, felesleges egy ilyen termékbe, még akkor is, ha imádok mindent, ami levendulás. Egyetlen egy szerencséje van, hogy se a szivacsban, se az arcomban semmiféle kárt nem tett, a felvitt termékek állagán, hatásán se rontott *kopkopkop*.

 Egyébként már elhasználtam és helyette Mac Fix+ került bele, hibátlan gyerekek, hibátlan! Mondjuk, ha akartam volna se tudtam volna újra megtölteni vagy teljesen újat vásárolni, mert sehol sem kapható, pedig volt 88milis kiszerelésben is és videó is készült hozzá, amit itt megnézhettek._____________________________

Mini Solid szappan
_____________________________

Elérkeztünk a mini szappanhoz, ami ahhoz képest, hogy 16g és jó párszor használtam már, még egészen sok van belőle. Ez talán köszönhető a hatékonyságának, hogy jól habzik, kiválóan és alaposan tisztít. Az illata neki is levendulás, de nem marad a szivacsban sokáig. Bevallom, van bennem egy kis félsz, hogy a szappan összetétele pont ehhez a szivacshoz lett kitalálva és más termék neadjisten árt neki, nem mosható ki maradéktalanul vagy túlságosan kiszárítja az anyagát vagy mittudomén, ezért még nem is próbálkoztam mással :D és biztos csak túlizgulom, de na, kitudja!!!
 Eredeti méretében és pompájában itt megtekinthető.


____________________________

Bling.ring
sminkszivacs tartó 

____________________________

Sosem hittem, hogy egy ócska, műanyag, gagyi kövekkel teletűzdelt, egészen ízléstelen gyűrűt valaha hasznosnak fogok találni :D, de istenemre mondom zseni volt, aki megalkotta, ugyanis égető szükség van rá!!!! Még ha így is néz ki, ahogy, legalább van miben tárolni a Beautyblendert. Szellőzik és nem vergődik össze vissza gurgulázva az asztalon. A sminkelés végeztével pedig a pukkadt blendert csak beleültetem ebbe a kis giccses trónba és díszeleghet benne, várva a következő használatot. Egyetlen hátránya ennek a tárolási módnak, hogy porosodik a sminkszivacsunk.

 Az igazsághoz hozzátartozik, hogy magamtól soha nem vettem volna meg, igaz, önállóan nem is kapható, de az felett nem térek napirendre, hogy ezzel a gyűrűvel kínált, alapból 20$-os Beautyblender 9 dolcsival drágább, ami átszámítva kb. 2500Ft. Miiiiiivaan?! Biztos vagyok benne, hogy azért merik ennyivel többért adni, mert hasznos, de hogy 200Ft-ot nem ér, ha a minőségét nézem az is biztos. Tekintve, hogy a Beautyblender már kapható elegáns fekete, szürke, fehér, nude és piros színekben, kitalálhatnának hozzá valami letisztultabb tárológyűrűt, ami illik hozzájuk. Na meg egy aprócska méretűt a mico.mini változatnak! :D Én tényleg nem akarok sokat.
Az utazáshoz használatos kis neszesszer viszont minőségi hatást kelt és abszolút hasznosnak gondolom, továbbá akár ebben is tárolhatjuk a bébiket, elvégre belefér vagy 3!

______________________________________________________________

Így a poszt végére érve elmondhatom, hogy egyáltalán nem bántam meg, hogy kipróbáltam az eredeti Beautyblendert ilyen szuper kis szett formájában többedmagával együtt. Ha elhasználódik örömmel fogok venni belőle egy újat és az sem kizárt, hogy a márka többi termékére is elcsábulok :D

Én ezt a Pretty.Posse szettet a Szépleszel.hu webáruházból rendeltem 13.800Ft-ért. Érdemes náluk szétnézni, mert naprakészek Beautyblenderből, ha érkezik valamilyen újdonsága a márkának tuti van náluk is!
Jelenleg sajnos nem találtam meg ezt a szettet se náluk, se más webshopban, de abszolút csak ajánlani tudom, csapjatok le rá, ha valami hasonló összeállítást láttok!

CONVERSATION

2 megjegyzés:

 1. Juj, én az egész gimit azokkal a háromszög szivacsokkal toltam végig! :D Szörnyű viszont most belegondolni, hogy milyen ritkán cseréltem őket... o_O
  "Felnőtt" szivacs korszakomat a RT darabbal kezdtem, ami után az Ebelin jött, most pedig az Avonét használom, de utóbbi kettő a nyomába sem ér a RT-nek. Valószínűleg ahhoz fogok visszatérni, nekem az eredeti BB nagyon drága, főleg, hogy pár havonta cserélni kell.
  Köszi a részletes tesztet, azért eltároltam magamban az infókat, hátha egyszer... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én se fogom azokat a szivacsokat elfelejteni!!! :D Igen-igen, ilyen szempontból abszolút átgondolandó a Beautyblender. Bár én örömmel venném újra, lehet kísérletezgetek más márkák szivacsaival is, a Blend it! márka pl. kimondottan szimpatikus, főleg, hogy van náluk mini is :D
   Nagyon szívesen! :)

   Törlés