Smink | Rusty (Step by Step)


A legutolsó sminkes bejegyzésnél egy kedves olvasóm Melinda, felvette, hogy csinálhatnék egy sminkemről lépésről-lépésre fotókat is. Először megijedtem, mert úristen, milyen régen volt már, hogy így készítsek el egy sminket, de végül belevágtam és bár bénáztam egy sort és ahogy sminkeltem úgy ment le a nap is, szóval nagyon vicces látni, hogy a kész szemsmink más fényviszonyokban készült, de igyekeztem. Remélem tetszik majd nektek ez az őszies smink, réz-narancs-csokibarna színekkel és egy csipet arany csillogással, fénnyel :)

Felhasznált termékek:
- Mac Paint Pot (Painterly) | a.
- Kiko Cream Crush krémes szemhéjpúder (14 Mat Ebony) | b.
- Makeup Geek szemhéjpúderek (Ice Queen, Americano) | c., d.
- Makeup Geek Duochrome szemhéjpúderek (Voltage, Mai Tai) | e., f.
- Zoeva Rose Golden paletta (Rusty Petals) | g.
- I   Makeup Makeup Geek paletta (Metál narancs) | h.
- Makeup Geek Sparkles csillámpor (Stargazer) | i.
- Maybelline Lash Sensational szempillaspirál | j.
- Műszempilla ebay-ről | k. 
- Ardell DUO ecsetes műszempilla ragasztó


1. Első lépésként lealapoztam a szemhéjam egészét(a.), az alsó szemhéj területén is fehér(c.) és arany(e.) színek keverékét vittem fel a belső szemzugba és a szemöldökcsontra.

2. Ezután a külső V-be, benyúlva kissé a mélyítővonal területére és az alsó szemhéj kétharmadába alapként felvittem egy szürkés krémes szemhéjpúdert (b.) és füstösítettem, eldolgozgattam.

3. A fenti alapra került tehát egy sötétbarna árnyalat(d.), amit alul és felül is eldolgoztam és tulajdonképpen ez a metódus a legfontosabb minden sminknél :D. Satírsatírsatír.

4. Következő lépésként már színt is viszünk a sminkbe egy gyönyörű réz árnyalatú szemhéjpúder formájában(g.), amit a mozgószemhéjam felére viszek fel összedolgozgatva a sötétbarna árnyalattal, hogy legyen köztük némi átmenet. Úgy döntöttem, hogy egy narancsos-rózsaszínes duokróm színnel(f.) füstösítek egyet a sötétbarnán, ettől kapott egy finom narancsosságot ez terület is, ami így harmóniába került a szemhéjam rezes-narancsos területeivel. Különlegessége, hogyha úgy esik rá a fény, akkor rózsaszínes arcát is megmutatja. Imáádom :D

5. Hogy még ősziesebb legyen a smink egy metál fényű narancssárgát(h.) vittem fel a szemhéjam közepére és az alsó szemhéjamra is, a belső szemzugtól indulva és finoman eldolgozgatva kifelé. 

6. Itt már a kész sminket láthatjuk, utolsó simításokat végeztem rajta: a széleket alaposabban eldolgoztam, ráerősítettem még az árnyalatokra és a belső szemzugba egy aranyló csillámot tettem(i,), hogy még ragyogóbb legyen a végeredmény :D. Igazából nem is én lennék, ha ez kimaradt volna és egyébként is ráerősít az aranyló fényekre a szemöldökcsontomnál. Tettem még fel egy egyszerű kis műszempillát(k.) és kispiráloztam a szempilláim(j.) alul felül.

CONVERSATION

6 megjegyzés: