Thierry Mugler | Angel


Miiicsoda parfümről fogok ma írni nektek, aztamindenit! Egy megosztó illat Mugler úrtól, ó, mily meglepő, ahogy az is, én melyik táborba tartozom. :D Valószínűleg sokan ismeritek is a márka legelső, leghíresebb, sokmindenbenleg illatát, az Angelt. Ami már 1992 óta soha ki nem hunyó csillagként ragyog a parfümök égboltján. Pazar, utánozhatatlan kreáció lett, ami felejthetetlen illatélményt nyújt és pillanatok alatt elvarázsol. Na jó, ha nem is varázsol el, valamiféle kapcsolatod biztosan lesz vele. Tuti. Mindenkiben hagy valamilyen nyomot...


Igazából megjelenése óta töretlen sikernek örvend. Számtalan flankert tudhat magáénak, nincs év, hogy ne jelenne meg valamilyen Angel újdonság. Itt nézelődhettek! Felsorolni sajnos 3 bejegyzés is kevés lenne. 

Lássuk is az illatpiramisát, amit nem apróztak ám el:
Fejjegyek:
sárgadinnye, kókusz, mandarin, cassia, jázmin, bergamott, vattacukor
Szívjegyek:
méz, kajszibarack, szeder, szilva, orchidea, őszibarack, jázmin, gyöngyvirág, vörösáfonya, rózsa
Alapjegyek:
tonkabab, ámbra, pacsuli, pézsma, vanília, étcsokoládé, karamell 

Thierry Mugler egyik álma valóság lett: ez Angel. Egy illat ami képzeletből és emlékezetből született, felszólít minket arra, hogy egyszerre álmodjunk és újraéljük gyermekkorunkat. Angel a paradoxonok illata, melynek három oldala van: - A mennyei oldal: a friss levegő egy foszlánya. Éteri és áttetsző - egy mennyei felidézés.
- A felséges oldal: az elbűvölő aromák felidézik a gyermekkor örömeit.
- Az érzéki oldal: az elbűvölő keleties jegyek felszabadítják egy nő rejtélyeit és érzéki lényét.


Ez a csillag alakú forma gyönyörű és különleges. Nehéz, vastag, gondosan kidolgozott üvegen áttetszik a parfüm kéksége, mintha ragyogna, világítana, akár egy valódi csillag. Szerintem csodaszép. Tulajdonképpen anyukám volt az első, akin éreztem, ő a mai napig hatalmas becsben tartja az ő csillagát és különleges alkalomnak kell történnie ahhoz, hogy fújjon magára egy keveset. 

Az illata egyenesen lehengerlő. Az első fújáskor rajtam intenzív, édesen mézes, kirobbanó. Egy kis idő múlva pedig kókuszos-sárgadinnyés jázminos finomság jelenik meg, amit vaníliás karamell ölel át egy leheletnyi citrusossággal. Ezt órákig érezni. Néha-néha megcsapja az orrom egy kellemes, barackos-gyöngyvirágos jegy, de mire megbizonyosodnék róla, hogy maradnak, már tova is tűnnek. És az az igazság, hogy bár többféle gyümölcs, virág és egyéb összetevő keveréke, kiérezni ebből az én bőröm nem enged sokat. De másé viszont igen, és ez is egy fantasztikus tulajdonsága a parfümnek. A lencsengése és végtelenül sokáig élvezhető akkordjai rajtam a krémes kókusz, vaníliával, karamellel és egy simogatásnyi jázminnal. Fenomenális!

Az biztos, hogy egyértelműen édes parfümről van szó, de köze sincs a komolytalan, szirupos illatokhoz, mivel van bele valami, valami, amitől végtelenül nőies és buja. Meglepődnék, ha a tizenéves korosztály lányaim érezném, ehhez kell egy olyasfajta önbizalom, magabiztosság, büszkeség arra, hogy nő vagy, és ennek teljesen tudatában is vagy és okosan használod, sőt, talán kicsit vissza is élsz ezzel, játszol. Szerintem tizenévesen még nem ilyen nőként tekintünk magunkra, hú, nehéz ezt megfogalmaznom, de remélem értitek. 

Talán a legeslegjobban olyan nőkkel működik együtt ez az illat, akik szeretik megélni a nőiességüket, szenvedélyt, bujaságot, érzékiséget. Szerintem akkor is adj neki egy esélyt, ha úgy érzed csak szunnyad benned ez a fajta tűz vagy ha nem tudod mit kezdj vele. Ez a parfüm segíteni fog teljesen megélni. Hidd el, hogy felejthetetlen leszel! 
Egyébként sok helyen olvastam, hogyha az angyaloknak ilyen az illata, akkor nem lehet egyszerű a helyzet odafent :D vagy legalábbis, tuti nem szende, bájos kis angyalkák, hanem dögösek és szexik. Hát van benne valami. 

Mivel egy intenzív illatról van szó, érdemes vele csínján bánni. 1-2 fújás bőven elegendő, én ebben érzem jól magam. Talán a legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy iszonyúan tartós, bár azt hiszem ez a Mugler kreációk sajátossága, de az Angel-re ez hatványozottan igaz. Bőrön még fürdés után is érződik, ruhán mosás után is, a hajból se jön ki egy hajmosás után. Elképesztő! 


Összességében...így a végére érve lehet túlzónak tűnhet az írásom erről a Thierry Mugler parfümről :D, pedig hú, még vissza is kellett fognom magam, hogy ne szerepeljen minden mondatomban a lehengerlő, a csodálatos, a fenséges, az utánozhatatlan jelző. Nem tehetek róla, Mugler alkotásaiért menthetetlenül odáig vagyok!!!
Az Angel parfümöket megtalálhatjátok nagyobb parfümériákban (Müller, Douglas, Marionnaud) és webshopokban (Notino, Douglas, Marionnaud). 

És amiről írnom KELL, az a legújabb, limitált darabszámú Angel, ami idén került piacra. Ez az Angel Étoile Des Reves, "boudoir" stílusú szórófejes adagolóval. Egyedi és gyönyörű látványt nyújt. Kitűnő ajándék válhat belőle! Angel rajongóknak szívből ajánlom. Ide nézzetek milyen széép:
 *Köszönöm a Dovex-nek, hogy létrejöhetett ez a bejegyzés!

CONVERSATION

10 megjegyzés:

 1. Olyan régóta meg szeretném már szagolni, de minden alkalommal, amikor Müllerben vagy parfümériában járok, elfelejtem :D De mostmár esküszöm felírom! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg nem érdemes kihagyni! :) Sőt, szerintem az édessége miatt így télen még jól is fog esni :D Majd írd meg, hogy az első találkozás milyen volt!!!

   Törlés
 2. Tényleg fantasztikus, különleges és emlékezetes illat. Kevés parfüm maradt meg bennem ilyen élénked, ő az egyik. :)

  VálaszTörlés
 3. Még régen a vonaton velem utazott egy lány,és rajta ez az illat volt,megkérdeztem tőle.Utána megvettem magamnak,de rajtam teljesen más volt mint rajta :( .Anyukámnak adtam,ő nagyon szerette :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem ez a rémálmom!!! :D Én úúúgy bele tudok szeretni illatokba, hogy nagy érvágás lenne egy ilyen eset. De szuper, hogy anyudnál működött az Angel :) Minden jó, ha a vége jó! :)))

   Törlés
 4. Engem Mugler az Aliennel varázsolt el egy életre, ő lett az örök kedvenc illatom, soha nem tudnék már sokáig meglenni nélküle. Szagoltam az Angelt is, és bizisten' ebben is van valami, mint ahogy Mugler összes illatában, de nem tudott annyira elbűvölni, mint az Alien. Viszont tény, hogy összetéveszthetetlen és a végletekig különleges illatok, ezeket biztosan megjegyzi az ember, egyik sem egy tucat parfüm, annyi szent. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abszolút egyetértek az utolsó mondatoddal! :) Ahogy azzal is, hogy az Alien egy fantasztikus illat, nagyon karakteres, én is imádom. De Mugler parfümjei közül a legleg számomra a Womanity, ha ilyen "egyparfümös" lány lennék csak őt viselném :), de mivel nem vagyok, így minden TM illatnak megvan a maga alkalma, mikor kiteljesedhet rajtam.

   Törlés
 5. Én leszek az ellentábor, de nekem a Mugler illatoktól fejfájásom támad sajnos, az Angel meg (húde gonosz vagyok) egy szinten van a Pink Sugarral nálam, azaz ha valakin megérzem, automatikusan arrébb menekülök egy jó pár métert. :D A képeid viszont gyönyörűek lettek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy vagy gonosz! :D Mindenkiben más érzéseket váltanak ki az illatok, ó, nekem is van olyan, amiért milliók odáig vannak, hozzám viszont "nem szól" az illat. Ezért is tartom fantasztikusnak a parfümök világát, de azt hiszem ezt neked nem is kell mondanom, aki hasonlóan így van vele! :)

   Köszönöm, örülök hogy tetszenek!

   Törlés