Parfüm | H&M Winter Fig & Ruby Pomegranate - limitált ünnepi kiadás -


Nos, az utóbbi időben a szokásosnál többet lógtam a H&M oldalán, mint az egészséges lenne :D (uuugyaan), viszont beauty/testápolás kategóriából valahogy sosem került a kosaramba semmi, pedig közel jártam hozzá, de nem, kibírtam! Most viszont az ünnepi hangulat meghozta gyümölcsét és két limitált kiadású parfümnek nem tudtam ellenállni. Nem tudom, hogy a jól csengő nevek, a parfümök csomagolásának eleganciája vagy az illatok leírása csábított el? Neadjisten az a kihagyhatatlan akció és ingyenes szállítás, ami éppen volt a webshopban??? Esetleg ezek együttese??? (Kitámítok:D) De végtére is, nem hoztam annyira rossz döntést, hogy mindjárt két parfüm megvásárlásába ugortam fejest, csupán a leírásaik alapján sejtve a valódi illatot. Vagy igen? Lejjebb kiderül.


RUBY POMEGRANATE

"Kellemes, érzéki illat, édes, fűszeres jegyekkel. Zamatos gránátalmával, édes narancspéppel, amik krémes karamellel és bársonyos pézsmával olvadnak össze."

Azt már a jellemzésből is tudni véltem, hogy valami egészen édes, finom kis illatról lesz szó. Az édes pedig minden körülmények között jöhet a téli hónapokban! De...één...nem arra számítottam, hogy "úgy" édes, úgy mint...hardcore illatimádók már tudják miről van szó :D, hanem úgy, hogy ami TÉNYLEG fűszeresen édeskés. Gondolom már nem titok, ez sajnos nem olyan parfüm lesz...
A parfüm részletes leírását egy narancskandírozási procedúrához tudom leginkább hasonlítani - hiába gránátalma az egyik fő komponens, nekem egy akkordnyit sem sikerült benne felfedeznem -
mégpedig ahhoz a fázishoz, mikor beleteszed a narancshéjat a cukorszirupba, már szépen forr, az enyhén narancsos jellegű cukorszirup illata mindent körbeleng, de hopp, nem figyelsz 1 percre és oda is égeted, amitől az az édes, szirupos illatfelhő még kissé füstös is lesz, elmélyítve a fortyogó cukor gejl illatát, a narancsos jegyeket totál megszüntetve. Pedig ott voltak ám, főleg, mikor először kifújtam az üvegből és utána még pár lopott percig. Mézédes, zamatos narancsillat. Mintha a megmaradt gerezdeket kandírozás közben eszegettem volna, a háttérben az édes akkordok fuvallatával, csak úgy lágyan. Mennyire szép lett volna, ha csak az édeskés narancs illata marad meg végig. De nem. Ez egy 95%-ban Pink Sugar. Badumtss. A maradék 5% az a valahonnan fel-fel bukkanó citrusos, savanyú akkord és a narancs rövid ideig tartó illata meg a karcos füstösségé. De ez kevés ahhoz, hogy ne egy 656. Pink Sugar valamiféle utánzat legyen. Sajnos én képtelen vagyok tőle elvonatkoztatni. Ugyanúgy beterít, letarol, puccoskodik a bőrömön. Mhiindjárthhmegfhuuuladhhoook. Viszont sokan nem, sokan kimondottan kedvelik az ennyire édes illatokat. Márpedig, ha ezt magadra fújod, akkor egész nap végigkíséri utadat, a ruhádon pedig napokig fog illatozni a tomboló kis Ruby Pomegranate. 
Összességében...hát kérem, ilyen buktatói lehetnek a neten való parfümvásárlásnak. Én minden bizonnyal elajándékozom másnak, de nagyon örülök, hogy most mégis írhatok nektek róla, mert ti, akik imádjátok, ár-érték arányban szerintem jól jártok vele. 55ml 2000 Ft. És mivel most kezdődtek meg az újévi leárazások, minden bizonnyal olcsóbban is hozzájuthattok. > Katt ide


WINTER FIG

"Kellemes, nyugtató illat, amely tökéletes az otthoni lustálkodással töltött, hosszú napokra. Friss füge és egy pici fanyar citrom teszi pezsgővé az ámbra és szantálfa találkozását." 

Rövidke, egyszerű leírás és nem is tűnik egy parádés illat jellemzésének, sem olyannak, ami kimondottan télre szánt. De megfogott. Nagyon. Lehet azért, mert a benne rejlő illatnak másféle "ruhát" szinte el sem tudok képzelni - vagy éppen ezt az üveget szimplán, meztelen, ezzel a szemnek kellemes, világos, mályvás-pezsgős árnyalatú esszenciával - igen, ez még közelebb állna a karakteréhez. 

Ugyanis, ha egyetlen egy szóval kéne leírnom minek az illatát juttatja eszembe, akkor az egy öblítőé lenne. Igen. Egy öblítő illata. Egy olyan öblítőé, ami meghatározhatatlan gyümölcsök keverékének illata, ami friss, üde, lágy. Talán a Coccolino Honeysuckle & Sandalwood illata, de biztos egyelőre még nem vagyok benne, viszont az tuti, hogy olyan, amit bármikor viselnél, ha parfüm is lenne belőle. És a H&M megalkotta nekem ezt a parfümöt!!!! :D Én ettől annyira boldog vagyok, hogy el nem tudom mondani. Egy olyasfajta komfortillat, amit véleményem szerint bárki tud viselni, bármikor, bármilyen eseményre és bármennyit, mert nem tolakodó, nem sok, nem karakterizál. Az én elmém már annyira "egyértelműnek" veszi az illatát, hogy egy idő után meg sem érzem, emiatt majdnem kikiáltottam nem túl tartós alkotásnak, pedig a környezetem szerint márpedig érezni, hogy micsoda finom illatom van, a ruháimon szintén fellelhető, bár nem olyan hosszan tartóan, mint a Ruby-t, de a téli fügének sem kell szégyenkeznie.
Összességében...hát kérem, ilyen fantasztikus végkimenetele is lehet a neten való parfümvásárlásnak! :DD Haha. És ilyen, mikor az ember a szívére hallgat egy illat esetében is :) 
Ne várjatok tőle hatalmas illatorgiát, de ha tudtok szívből szeretni egy egyszerű kis komfortillatot, akkor szaglásszátok meg gyorsan! Ilyen parfüm esetében ajándék az 55ml 1990 Ft-ért, akciósan meg pláne. > Katt ide 


Ti próbáltátok már a H&M illatait?
Ha igen, melyiket és mi a véleményetek róla? :)

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése