Ebay | Műszempilla ajánló + tippek


Az elmúlt időszakban többen is érdeklődtetek, hogy milyen műszempillákat ajánlok Ebay-ről, ezért úgy döntöttem, hogy összeszedem egy poszt keretein belül, hogy milyen tapasztalataim vannak, melyek azok, amiket abszolút nem ajánlok, és összegyűjtöttem néhányat, amiket az évek alatt kipróbáltam már és imádtam/imádom őket, továbbá adok néhány tippet, hogy mire érdemes figyelni, ha innen választunk pillákat :)


Mint a fenti kollázs is mutatja, igen sokféle műszempilla közül válogathatunk, az extrém, egészen látványos pilláktól a finom visszafogott stílusúig, legyen az soros, félsoros vagy szálas. Sőt, már alsó szempillasorba is találunk többfélét. Na, emiatt is könnyű gagyi, szúrós és konkrétan felrakhatatlan pillákba belenyúlni, amiket csak 5 réteg műszempilla ragasztó tart a helyén vagy semmi...tudom miről beszélek, én is ilyenekkel kezdtem.

Ha már minőség, mindenképpen beszéljünk arról is, hogy milyen egy igazán jó minőségű műszempilla: elsősorban légiesen könnyed, rugalmas, könnyedén illeszkedik, egyszerű a használata, olyan érzés, mintha rajtunk se lenne, másodsorban a szálai puhák, egészen természetesnek hatnak, szintén rugalmasak, egyszóval a legközelebb állnak mind érzetre, mind látványra a saját pilláinkhoz.

Vannak damilra, kézzel felfűzött műszempillák és ragasztottak is, utóbbit olyan márkáktól érdemes vásárolni, akik kenik-vágják a műszempilla témát, ilyen pl: Eylure, Ardell, House of LashesRed CherryMac, tőlük minden bizonnyal ebből a típusból - és minden létező műpillából- is kényelmes és kiváló minőségű darabokat vehetünk. Bár tény, hogy igencsak kívánatos modelleket találunk íbéjen is...öhmm, jelenleg ezt várom :D

Mégis azt mondom, hogy ragasztott típusút megrendelni Ebay-ről veszélyes játék, mert ami egészen vékony sávra van felragasztva, az is lehet merev, kezelhetetlen, művi és kényelmetlen. Résen kell ám lenni, ezért én nemigazán ajánlom megvásárlásukat, bár kísérletezni nyilván lehet, mint azt én is teszem :D, de amiket TÉNYLEG semmikép ne vegyetek meg, elnézést attól, aki a lenti képen lévőek közül imádja valamelyiket, azok itt lejjebb láthatóak. A középsőt, alsó-közép és alsó jobbszélsőt  próbáltam már régebben és valami borzalom a minőségük. Rettentően merevek, nem illeszkednek a szem ívéhez és bármiféle hajlítgatásra sem reagálnak :D, tagadhatatlanul ócska hatásúak a szálai, már ránézésre is,  lerí mindről, hogy műanyagból készült és borzasztóan művi a végeredmény velük és nem is kényelmesek. Nopenopenopenopenope.

Ha pedig damilra felfűzött szálakról van szó, tapasztalataim alapján az Ebay-en kaphatóak minősége egyáltalán nem tér el vagy csak minimálisan a H&M, Claire's, Essence, Catrice, NYX és egyéb úgymond "középkategóriás" pilláktól. Ha végigsimítom az ujjam a szálaikon ugyanannyira rugalmasak, persze valamelyest műanyag érzetűek, de mégis puhák, jól kezelhetőek, szépen mutatnak. Nyilván ebből is van többféle, damilos pillák esetén is lehet rosszul választani, de mostanra már egész magabiztosan vásárolok műszempillákat és látom, hogy nagyjából melyik milyen lesz élőben. Bízom benne, hogy a bejegyzés végeztével már Ti is ügyesen fogtok pillákat vásárolni Ebay-ről :)


Jó tanácsok:
- Mint mondtam, damilra fűzött pillák közül válogass a biztonság kedvéért! De itt is próbáld meg a vékonyabb szálakkal ellátott darabokat választani. Példának okáért, ez a pilla hiába van damilra fűzve, a fazonja és szálainak vastagsága miatt nem mutat szépen, ilyenem is volt, csak azért mondom :D, viszont ez, bár szinte ugyanolyan, tényleg minimális eltérés van a fazon kialakítását illetően, mégis rendezettebb, szebb összképet mutat. (Ilyet vettem utána és nagyon szép!)

- Jó irány, ha formában, szálazásban, típusban a minőségibb műszempillák kínálata a mérvadó. Ezt úgy értem, hogy nézd végig a fenti műszempillamárkák pillakínálatát, látni fogod, hogy milyen típusúak, hogyan vannak elrendezve a szálak, azok mennyire vastagok. Ehhez mérten válogass Ebay-en és akkor nagy baj nem érhet :)Gondoltam két típust megmutatok élesben is:

01.
Puha, rugalmas szálak és forma, szépen illeszkedik és egészen babás vele a végeredmény. A másik pillához képest sokkal látványosabb. Ezen a linken a 807-es számú.

02.
Szintén puhák és rugalmasak a szálai, kényelmes és könnyen felhelyezhető. Számomra ez egy abszolút basic pilla, semmi túlzás, semmi dráma, egészen természetes vele a végeredmény. Ezen a linken a 216-os számú.
És most a teljesség igénye nélkül, amiket szintén szívesen ajánlok: 


Linkek: 
a.) félsoros, természetesebb fazon
b.) soros, drámaibb (821)
c.) soros, természetesebb (837)
d.) soros, babásabb (818)
e.) soros, szintén babás, tagolt (819)
f.) soros, természetesen dús és látványos
g.) soros, hosszabb, látványos (KO8)
h.) félsoros, látványosabb fazon
i. ) 5db különböző soros pilla a változatosságot kedvelőknek

Remélem tetszett a poszt és sikerült némi segítséget nyújtanom! :)

CONVERSATION

2 megjegyzés:

 1. Sokat segíttél, köszi a sok linket! :) El is mentettem magamnak egy párat. :)
  Belefutottam már én is a negatív példák középső-alsójába, hát, nem került végül felhelyezésre, ennyit elmondok. :D
  Szeretnék velük egy kicsit játszani, mert hát nagyon meg tudnak dobni egy smiket, de nincs még valami sok tapasztalatom velük. És gyakorlásra tökéletesek ezek az ebayes kincsek. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szívesen Petra, örülök hogy segíthettem :)
   Nem is csodálom, szörnyűek azok a pillák, még a kísérletező fázist is megkeseríthetik, bár, ha a pozitív oldalát nézem, ha ezeket megtanulja az ember szépen feltenni, akkor a pillarakás Jedi-je válik belőle :D...vagy egy idegroncs.
   Mondjuk ezekkel a damilos modellekkel szerintem nem kell aggódni, izgalmas időtöltés lesz! :)

   Törlés