Nina Ricci | L'extase Caresse de Roses


Idén nem sminkkel, hanem parfümmel készülök Valentin napra a blogon, ugyanis a Nina Ricci L'extase rózsás csodája, a Caresse de Roses tökéletes választás lehet erre az alkalomra. Tudom, bátor dolog egy olyan parfümöt ajánlani, amiben többféle rózsa illatát fedezhetjük fel, hiszen nagyon könnyű elrontani BÁRMIT, amibe rózsa kerül, illetve talán magamból kiindulva "meg is kell érni" a virágos, rózsás illatok szeretetére, persze azzal sincs baj, ha távol tartod magad tőlük, de úgy vélem, mivel igen változatos illatkreációk születhetnek eme gyönyörű virág felhasználásával, olyan élményben is részesülhetsz, amit sosem gondoltál volna! :)

Rövidke jellemző...
 Az Eau de Parfüm Légéré simogatja a bőrt, akárcsak egy ékszer. A pézsmás virágcsokor, mely könnyed, mégis határozott, felébreszti a ragyogó nőiességet. Két akkord erotikus jelenléte erősíti egymást. Mielőtt elillannak, egyesülnek, s átkarolnak: a „rózsák éke”, melyben a bolgár rózsa esszencia és a törökrózsa abszolút érzéki simogatását a friss babarózsa és ibolya jegyek követik, s majd mint egy ölelés, fehér „lélegzetnyi pézsma” áramlik, hogy szikrázóan érzéki bűvöletet hozzon létre.

Illatpiramis:
Fejjegyek: bergamott, körte
Szívjegyek: török és bolgár rózsa, bazsarózsa, gyöngyvirág, málna
Alapjegyek: pacsuli, pézsma, ibolya
Elérhető 30, 50 és 80milis kiszerelésben.


A parfüm üvegével kapcsolatban meg kell említsem, - persze azon kívül, hogy imádom ezt a sötétebb mályva átmenetet és az arany részleteket rajta - hogy az 50 és 80ml-es kiszerelések nyakáról arany láncok lógnak le, amik az illat virágos jegyeit szimbolizálják, melyek úgy díszítik, simogatják a meztelen bőrt, mint a parfüm elegáns üvegét a láncok.
Sajnálom, hogy a 30ml-es kiszerelést nem ékesítik. Még talán kicsit sértő is, hogy az, aki csak ekkora kiszerelésben vásárolta meg az illatot, nem részesülhet a teljes L'extase Caresse de Roses élményben.

De térjünk is rá az illatra, aminek az első 5-10 perce a bőrömön intenzív, ragyogó, ezernyi rózsa halmaza - bazsarózsával az élen -, amiket a bergamott frissítő citrusossága emel ki és egy kevés édes akkord, majd érkezik egy fokozatosan leszálló ibolyás, púderes köd, ami beburkolja ezt a finom kompozíciót. Ettől annyira romantikus, lágy és nőies illat alakul ki belőle, hogy aztamindenit!!! Telnek a percek, az ibolyát és a rózsát érzem folyamatosan váltakozni, de mindvégig finom, édeskés púderes köntösben, és egészen érdekes, hogy a lencsengésig jelen van benne egy tiszta frissesség, üdítő harmat, - talán a gyöngyvirág? - nem erősen, nem túlzóan, de nagyon jól kijön a puha, púderes-virágos jegyekkel, ad neki egy kifinomult eleganciát. Imádni való! Egy érzéki, szenvedélyes és romantikus nő illata vagy mint egy mályva színű selyemköntös hófehér csipke szegéllyel. Az illat hatóköre nem nagy, egyfajta kényelmes kis aurát alkot körénk, amit csak az fog érezni, aki közel kerül hozzánk. Tartósságát tekintve átlagos, a nap végére már eltűnik a bőrömről.

Ha az anyaillattal kellene összehasonlítanom, akkor a L'extase és a L'extase Caresse de Roses között a különbség az, hogy elvették tőle a "sötét oldalát" :D és hagyták a rózsát nőies és érzéki pompájában tündökölni. A L'extase rózsája édes karamellel, vaníliával, gyümölcsökkel válik egy fülledt, erotikus illattá. Erőteljes, pimasz és buja! Míg a Caresse de Roses kifinomult, szenvedélyes és romantikus módon szeretne hódítani. Igazán elragadó! :)


Összességében...nem meglepő, hogy egy újabb, orromnak kedves rózsás illat újfent Nina Ricci alkotás, az előző a Mademoiselle Ricci egy édesebb, "babásabb" verzió rózsára, míg ez kifinomultabb, elegánsabb, érettebb. :) Csak ajánlani tudom mindkettőt!

Ha szeretnéd megvásárolni, akkor megtalálod nagyobb parfümériákban (Douglas, Müller, Marionnaud) és webshopokban is (NotinoDouglasMarionnaud)! 


Ti milyen kapcsolatot ápoltok a rózsás, virágos illatokkal? :)Köszönöm a Primőr Kozmetikai Kft.-nek, hogy létrejöhetett ez a bejegyzés!

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése