Parfüm | Marc Jacobs - Honey


Marc Jacobs bohókás és igazán feltűnő üvegcsébe bújtatott parfümjeit 1000 közül is felismerni, ott van a csodaszép Daisy és a még pompásabb Daisy Dream vagy az Oh Lola! pazar virága és ezek számos flankerei, de a retikül alakú Decadence mellett se lehet szó nélkül elmenni...annyira egyediek és nőcisek, kiemelkedő éke lehet parfümkollekciónknak. Legalábbis az én drágaságaim közül ez a Honey darab igencsak kitűnik :D, sárga is, pöttyös is és méhecskés is, na meg mézes, vagy mégsem? Pár sor után kiderül!


Szóval Honey...a "pöttyös" parfümök - Dot, Pink Honey, Violet - tagja, illatkategóriája szerint egy virágos-gyümölcsös kreáció, illatpiramisa pedig:
- Fejjegyek: körte, mandarin és puncs
- Szívjegyei: mézvirág, narancsvirág és őszibarack
- Alapjegyei: méz, vanília és fás jegyek

Hát mi ez a mókás, méhecskés üvegcse??? Imádom!!! Még annak ellenére is, hogy ettől elsősorban egy szép kis dísz, majd utána parfüm és majd csak ezután egy olyan parfüm, amit betehetek a táskámba és vihetem magammal, hogy bármikor frissítsek az illaton, ha úgy tartja kedvem. Ja várj, nem, ez sosem lesz az :D, (ellenben egy újabb ok, hogy vegyek már végre egy Travalót...)

És sajnos azt sem jelenthetem ki, hogy a név és az üveg az én esetemben a parfüm jellegét sugallja, mert őszintén: egy csepp mézességet nem érzek benne! Ami először meglepett, sajnáltam a dolgot hiszen tényleg valami virágos-édes-mézes illatfelhőre számítottam, de végül elengedtem ezt a dolgot, mert a bőrömön nagyon jólesően frissítő, virágos, pár gerezd mandarinnal és barackkal és végig körülölelő fás letisztultsággal...nem egy "nagy kaland", nincsenek kirobbanó akkordok, fel-fel bukkanó vibráló jegyek, mondhatni teljesen egysíkú kreáció mindenféle meglepetés nélkül, de mégis, így a nyár derekán a legfinomabb illat, amit viselhetek. Tiszta, friss, bájos, nőies. Nagyon megkedveltem :)

Az illat hatóköre egyébként közepes, tartósság tekintetében pedig 6-8 óra amit tapasztaltam bőrön, ruhán pedig 1-2 nap amíg éreztem. Ajánlom, ha: tavaszra, nyárra keresel valami fehér-virágos, friss és üde illatot, ami nem ordibál majd rajtad, nem túl feltűnő, de mégis végtelenül kellemes és finom. 


Kapható 30, 50 és 100 ml-es kiszerelésben nagyobb parfümériákban - Douglas, Marionnaud és a Notino-n is! 

Nektek melyik a kedvenc Marc Jacobs parfümötök? :)
És ha mézes illatokról van szó melyik a befutó?


CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése